Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya mesajı: Oyalama görürsek baştaki tavrımıza döneriz

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi kapsamındaki mezuniyet töreninde konuştu. Erdoğan, İsveç ve Finlandiya mesajı vererek, "Oyalama görürsek baştaki tavrımıza döneriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi, 4'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi, 10'uncu Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı. 

Erdoğan, "Son iki ülke üye olmamıştır, bunlarınki üyelik davetidir, şartları yerine getirirlerse biz de üzerimize düşeni yaparız. Bu konuda oyalama görürsek en baştaki tavrımıza geri döneceğimizden kimse şüphe etmesin" dedi. 

Yunanistan'a mesaj veren Erdoğan, "Birilerinin eteğine saklanan Yunanistan yönetiminin bölgedeki gelişmelerden ibret almasını tavsiye ediyoruz. Yunan halkının sonu felaketle bitebilecek maceralar peşinde koşacak yöneticilerine dersi vereceğini ümit ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Kahraman ordumuz personel eksiğine rağmen sınır ötesi harekatlarıyla dimdik ayakta durduğunu herkese ispatlamıştır. Üniversitemizin binalarından, eğitim öğretim şartlarına kadar her alanda iyileştirmeler yaptık. Önce vesayetçilerin ardından  FETÖ'cülerin kapalı devre haline dönüştürdükleri TSK'nın mekanizmalarını tüm evlatların emrine açtık. Gerçek anlamda milletin ordusu haline gelmiştir. 

Tıpkı diğer milli savunma hamlelerimizin önünün sinsice kesilmesi gibi reform ihtiyacı da sürekli sabote edilmiştir. Milli Savunma Üniversitesini kurup yeni öğretim sistemine geçmemizin ardından da sabotaj devam etmiştir. Bunun da elbette eksikleri olabilir, önemli olan yapıcı bir yaklaşımla bu tekliflerin ortaya konmasıdır. Sistemi çökertip eskisinin de gerisine düşürme gayretlerini bu kapsamda görmüyoruz. Türkiye'nin ihtiyacı ileriye doğru adımlar atmaktır. 

1800'lü yıllar boyunca parça parça kopartılan vatanda topraklarını 1900'lerle birlikte tamamen zaptetmek isteyenlere Çanakkale'de unutamayacakları ders vermiştik. Anadolu'dan milli mücadele ile kovup binlerce yıllık tarihimize yeni bir sayfa açmıştık. Milletimizin desteğiyle başlatılan her demokrasi hamlemizin önü bir şekilde kesildi. Tek parti faşizmi ile darbelerle, ekonomik istikrarsızlıkla, toplumsal çatışma çıkarma gayretleriyle, terör örgütleriyle bizim başımızı yerden kaldırmamamız için çok çalıştılar. Bu tablodan mazisi nice şanla dolu ordumuz da nasibini almıştır. Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatı'na kadar ordusunun gerçek durumunu görme imkanı bulamamıştır. Kısa süre önce Efes tatbikatı gerçekleştirdik. Dünyadan 39 ülke, başta ABD katıldılar. Başarılı bir tatbikatla dünyaya gayet güzel ders verdik. Türkiye küllerinden kalkan bir millet olarak yeniden her an her yerde, her türlü zafere hazırdır. Bunu Azerbaycan'da Karabağ'da gösterdik, Libya'da gösterdik. Yine göstermeye hazırız. 

Türkiye terörle mücadelede hakkı teslim edilmesi gereken bir ülkedir. Biz bu mücadelemizi sıfırı tüketene kadar yürüteceğiz. Geniş bir alandaki operasyonlar dahi, ihtiyacımız olan dönüşümün hayata geçirilmesine tam manasıyla yetmemiştir. Savunma sanayimize özel bir yer verdik. 

İçeride maruz kaldığımız engellemelerinin sebebini çözmekte zorlanıyorduk. Gayretlerin arkasındaki silüetin aslında aynı olduğunu zaman bize gösterdi. Emniyet, yargı darbe girişimi, 15 Temmuz darbe girişimiyle ordudan kaynaklanan engelleme çabalarının sebebi ortaya çıktı. Yakın tarihimizin en büyük tasfiyesi, bir anlamda ülkemizin önündeki mayınları, dikenleri de temizlemiştir. Türkiye sınır ötesi harekatlarından, bölgesel gelişmelerde oyun kurucu konumunu güçlendirmesine kadar önemli başarılarını gerçekleştirmiştir. 

İSVEÇ VE FİNLANDİYA MESAJI: OYALAMA GÖRÜRSEK EN BAŞTAKİ TAVRIMIZA GERİ DÖNERİZ

Terörle mücadelemiz, sınır güvenliğimiz bakımından inisiyatif sahibi olduğumuz her durumda buna uygun tavırlar ortaya koymamız gayet tabiidir. NATO'daki son gelişmelerin bu kapsamda değerlendirilmesi yerinde olacaktır. Başvuran ülkelerin şartlarımızı kabul etmeleri, yazılı taahhüt önemli bir adımdır. Son iki ülke üye olmamıştır, bunlarınki üyelik davetidir, şartları yerine getirirlerse biz de üzerimize düşeni yaparız. Bu konuda oyalama görürsek en baştaki tavrımıza geri döneceğimizden kimse şüphe etmesin. 

"YUNANİSTAN BÖLGEDEKİ GELİŞMELERDEN İBRET ALMALI"

Hazırlıklarımızı tamamladığımız her an yeni harekatlarla hedeflerimize yürümeye devam edeceğiz. Yunanistan kullanılarak yürütülen dikkatimizi dağıtma gayretinin farkındayız. Bizim hava etkinlik alanlarımızı sürekli tahrik edip üzerimize gelenlere biz de gerekli dersi verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Birilerinin eteğine saklanan Yunanistan yönetiminin bölgedeki gelişmelerden ibret almasını tavsiye ediyoruz. Yunan halkının sonu felaketle bitebilecek maceralar peşinde koşacak yöneticilerine dersi vereceğini ümit ediyorum. 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Milli Savunma Üniversitesi