SON DAKİKA Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz bir istikrar ve güven abidesi olarak göz dolduruyor

samsun Teknofest Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan
SON DAKİKA Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz bir istikrar ve güven abidesi olarak göz dolduruyor

SON DAKİKA Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Samsun İl Danışma Meclisi Toplantısında konuştu. Erdoğan, açıklamalarında, "Tüm ikbalini milletin felaketine bağlamış kifayetsizlere rağmen, ülkemiz bir istikrar ve güven abidesi olarak göz dolduruyor" dedi.

SON DAKİKA Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Samsun İl Danışma Meclisi Toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Çok değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Buradan Samsun'un tüm ilçelerine, hanelerine muhabbetlerimi gönderiyorum. Mustafa Dağıstanlı'nın ismini taşıyan bu salondan muhabbetlerimi gönderiyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı daim eylesin. En son 2 yıl önce il kongremiz için gelmiştik. Tekrar, milli mücadelenin şehri Samsun'dayız. Samsun İl Başkanlığımıza bu buluşma için teşekkür ediyorum. 

Uğrunda emek verdikleri hizmet bayrağını her gün biraz daha yükseltmek için gayret gösteriyoruz. Türkiye'yi her gün biraz daha büyüterek bize duyulan güvene layık olmaya çalışıyoruz. Büyük Taarruz'un 100'üncü yılını kutladık ve şehirlerimize kazandırdığımız eserlerin açılışlarını yaptık. 

20 bin öğretmenimizin atamasını yaptık. 3 günlük resmi bir ziyaret için Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'a gideceğiz. 21 yıllık tecrübe ama ilk günkü aşkla milletimize hizmet ediyoruz. Türkiye'yi 2053 vizyonuna ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizin en büyük teknoloji şöleni TEKNOFEST'E bu yıl Samsun ev sahipliği yapıyor. 

CHP'nin önüne koyduğu takozlar kalkınca bu millet neleri başarır görün istedik. TEKNOFEST'i görüp de iftihar etmemek mümkün değil. Yerli üretim yüzde 20 idi, şimdi yüzde 80. Nereden nereye? Bu yatarak olmuyor Bay Kemal. Ama neyse ki kendisi bir turistik seyahat yapmış, inşallah ilham almıştır. 

Yıllardır gençlerimizi birbirine kırdırarak, tüm ikbalini milletin felaketine bağlamış kifayetsizlere rağmen, ülkemiz bir istikrar ve güven abidesi olarak göz dolduruyor. BAYKAR, ürünlerini yetiştiremiyor, 2 3 sene sonrasına gün veriyor. 

Milli ve yerli üretim hamlelerimizin Türkiye'yi sadece pazar olarak görenleri rahatsız ettiğini biliyoruz. Dünya savunma sanayinde güç sahibi olmamızın küresel silah tüccarlarını rahatsız ettiğini biliyoruz. Bu çevrelerin ortak paydası Türkiye karşıtlığıdır. 

Ne diyor, helalleşme... Bu bir oyun. İmam Hatip Okullarımızla, alimlerimizle ilgili hakaretlerin havada uçuşmasının ardında bu nobranlık var. Partimizin kapısına kilit vurmayı dile getirenlerin arkasında bu faşist siyaseti hortlatma düşüncesi vardır.

CHP ve yandaşları milletten yüz bulamadıkça daha çok hakaret ve tehdit diline sarılıyor. 

"Gençliğimiz yok" diyenlere sesleniyorum, kendinize bakın. Bizler gençliğimizle birlikte hedefe yürüyoruz. Kadınlarımız, gençlerimizle, ana kademeyle beraber gümbür gümbür geliyoruz. İnşallah, sayılı günler var. Bu sayılı günleri gayet iyi değerlendirecek ve 2023'te de Cumhur İttifakı olarak sandıkları patlatacağız. 

 Fitne tüccarlarına açıkça söylüyorum, ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Kardeşliğimizi bozamayacak, gençliğin uyanışını engelleyemeyeceksiniz. Kimlerle kol kola gezerseniz gezin, gelecek asrın Türkiye yüzyılı olmasının önüne geçemeyeceksiniz. Bu millet, artık vaktini ve enerjisini heba edecek senaryolara itibar etmiyor. Siyasi iklimi zehirlemeye ve insanları kutuplaştırmaya yönelik hamlelerin çoğalacağının farkındayız. 

AK kadınlar tribünlerde gümbür gümbür geliyor. Bu siyasi tuzakları bozacak olan biziz. Bu milletin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürecek olan kadrolar biziz. Türkiye'nin küresel çapta hak ettiği yeri almasını sağlayacak olan da biziz. 

Bu güzel ülkeyi ne PKK, ne FETÖ ne de bunların CHP uzantılarına teslim edemeyiz. Samsun'a 43 milyar liralık yatırım yaptık. 11 bin 264 konut projesini hayata geçirdik. Toplam 6 millet bahçesi projesi var. 

Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Öyle laf ola beri gele yok. Ulaştırmada 120 km'den devraldığımız yol uzunluğunu 320 km'ye ulaştırdık. Samsun Sivas arası demiryolunun modernizasyonunu yapıp, seyahat süresini 5 buçuk saate indirdik. 

Tarım ve ormanda Vezirköprü barajıyla birlikte 8 baraj inşa ettik. Çiftçiye 3,2 milyar TL destek verdik. 

Sizden vites yükseltmenizi, özellikle gençlerden performansı artırmanızı, hanım kardeşlerimizden kapı kapı gezmenizi istiyorum. Zafer, emek verenlerindir. Samimiyetle çalışanlarındır. Karşımda 2023'ü yeni bir milat yapacak kahramanları görüyorum. 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan TEKNOFEST KARADENİZ