Son Dakika! Madrid’de tarihi görüşme! NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafı!

Gündem haberleri NATO

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO liderler zirvesinde ilk olarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü. Erdoğan görüşme sonrası NATO Zirvesi'nde 'aile fotoğrafı' çekimine katıldı.

 NATO, Türkiye, İsveç ve Finlandiya liderlerinin İspanya'nın başkenti Madrid'deki dörtlü zirve toplantısından mutabakat çıktı.

Türkiye'nin güvenlik endişeleri konusunda İsveç ve Finlandiya ile mutabakat imzalandı böylece iki ülkenin NATO üyeliğinin önü açılmış oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde 'aile fotoğrafı' çekimine katıldı.

Son Dakika! Madrid’de tarihi görüşme! NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafı! - Resim : 1

Bugün NATO zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirecek. 

Son Dakika! Madrid’de tarihi görüşme! NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafı! - Resim : 2
Erdoğan ve Biden, aile fotoğrafı sırasında ayaküstü tokalaştı.

İLK GÖRÜŞME MACRON'LA

Erdoğan bu görüşme öncesinde ise ikili temasları kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Son Dakika! Madrid’de tarihi görüşme! NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafı! - Resim : 3

FRANSA'DAN ERDOĞAN-MACRON GÖRÜŞMESİ AÇIKLAMASI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'daki NATO zirvesinde Ukrayna'nın tahılını ihraç etmesinin yollarının bulmanın ve Odessa limanında güvenliği sağlamanın önemini görüştü.

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Macron, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılma planlarını da memnuniyetle karşıladı.

 

 

cumhurbaşkanı erdoğan NATO NATO Liderler Zirvesi