Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuru üzüm alım fiyatını 27 TL olarak belirledik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuru üzüm alım fiyatını 27 TL olarak belirledik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'da toplu açılış töreninde konuştu. Törende, kuru üzüm alım fiyatını da açıklayan Erdoğan, "Kuru üzüm alım fiyatını 27 TL olarak belirledik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, törende, kuru üzümün alım fiyatını da açıkladı. Erdoğan, "Kuru üzüm alım fiyatını 27 TL olarak belirledik" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Yıllardır verdiğimiz emeklerin karşılığını alacağımız günlere giriyoruz. Terörle mücadelemizi bugünler için yürüttük. Karşımızdakiler milletimize geleceği değil eski Türkiye'yi vadediyorlar. 

Siyasi istikrar, etkin hizmet peşinde koşmak yerine kaosların güzellemelerini yapıyorlar. Buradan sizlere elinizi vicdanınıza koyarak şu karşılaştırmaları yapmanızı istiyoruz. Her evladımızın her seviyede istediği eğitimi alabilen bir eğitim sistemi inşa ettik. Onların dediği dönemde üniversiteye girmek ayrıcalık olan bir dönemdi. 

Savaş Ay'ın programında Bay Kemal yanında kuzu kuzu oturuyordu. Sorulan soruların cevabını alamıyordu. SSK'nın başındaydı, suçu hemen dönemin Başbakanına attı. Bak biz de devlet yönetiyoruz. 19 şehir hastanemiz var. Terör örgütleriyle mücadelede sınırlarımızın ötesine taştık. Şu an Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te biz varız. Teröristler kaçıyor, biz kovalıyoruz. Onların iyi dediği Türkiye, bir köyden ötekine gitmenin zor olduğu bir Türkiye'ydi. 

BU ÜLKE TOPLU İĞNE BİLE ÜRETEMİYORDU

Şimdi Manisa İzmir Sabuncubeli Tüneli'ni kim yaptı? Uzun mesafeydi, ne kadar kısaldı. Onların iyi dediği Türkiye yolların delik deşik olduğu her gün kazalarda onlarca insanın can verdiği bir Türkiye'ydi. Diğer pek çok husus gibi kendi otomobilini üretecek kabiliyete sahip bir Türkiye inşa ettik. Bu yıl sonunda inşallah kendi otomobilimizi üretiyoruz. Biz savunma sanayimizin dışa bağımlılığını, yüzde 20 yerliydi, yüzde 80 yaptık. SİHA, İHA, AKINCI'lar var. Teröristleri bunlarla inlerinde vuruyoruz. Bunlar teröristleri de rahatsız ediyor, Bay Kemal'i de rahatsız ediyor. Bu ülke toplu iğne bile üretemiyordu. 

Deprem ülkesi olan ülkemizdeki yapıların yüzde 60'ını dönüştürerek insanlarımıza güvenli evler inşa ettik. İzmir, Bergama ne durumdaydı. Van'da her yer yerle yeksan olmuştu. Biz inşa ettik mi? 

2 gün öne Ukrayna'da 2 hafta önce Soçi'deydim. Niçin? Dünya barışının tesisi için gittim. Dünya barışı için çalışıyoruz. 

BUGÜNE KADAR MANİSA'YA 48 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK

Kardeşlerim herkes konuşur. Farklı vaatlerde bulunur. Bizim farkımızı yaptıklarımız, eserlerimizle, yatırımlarımızla konuşmamızdır. Bugüne kadar 48 milyar lira tutarında yatırım yaptık Manisa'ya. 

TOKİ vasıtasıyla 10 bin konut projesini hayata geçirdik. 11 bin bağımsız bölümün yeniden inşasını sağladık. Gördes ve Soma'daki Millet Bahçelerimizle birlikte 5 yenisini hizmete sunduk. 

Milletimize sözümüz var, ülkemizi 2053 vizyonu ile küresel ligin en üstüne çıkaracağız. 

KURU ÜZÜMÜN ALIM FİYATI 27 LİRA OLDU

Hasat dönemi gelen her ürün gibi Sultani çekirdeksiz üzüm fiyatını da paylaşacağım. Alım fiyatlarını hasat döneminin başında ilan etmemizin nedeni üreticinin hakkını alabilmesini sağlamaktır. Yılda 500 milyon dolarlık ihracat geliri kazandıran üzümün fiyatını Toprak Mahsulleri Ofisimiz, yani biz, çiftçi kardeşlerimizi mağdur, mahrum etmeyiz. Geçen yıl 13'tü. Bu yıl da Cumhurbaşkanınız değerlendirmelerini yaptı. Fiyat olarak, 27 lira olarak belirledik. Üzüm üreticisinin hakkını koruyacağız. Fiyatın, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 

DAHA BÜYÜK YATIRIMLARLA MANİSA'DA OLACAĞIZ

Şehrimize kazandırılan toplam yatırım 4 milyar 664 milyon lirayı bulan projelerin resmi açılışını sizlerle yapıyoruz. Tüm yapılan yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Hayırseverlerimizi ve belediyelerimizi tebrik ediyorum. Daha büyük yatırımlarla Manisa'da olacağız. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MANİSA'DA AÇTIĞI CAMİYE İSİM VERDİ

Manisa'da Osmanlı-Selçuklu mimarisi etkisiyle yapılan 4 minareli caminin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun zamandır isim aranan camiye Manisa'nın fatihi Saruhanbey'in ismini verdi.

Manisa'ya toplu açılış töreni için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunusemre Belediyesi tarafından Meydan Camii adıyla yapımı tamamlanan Osmanlı ve Selçuklu mimarisi esintileriyle yapılan 4 minareli caminin açılışını gerçekleştirdi. Camiye geldiğinde büyük bir sevgi gösterisiyle karşılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, camide Kur'an-ı Kerim okuyarak cami hakkında bilgi aldı. Camiyi gezdikten sonra vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle muhteşem bir eseri akşam namazını beraber kılma ve açılışını yapma şerefine nail olduğumuz için ne mutlu bizlere ve değerli Belediye Başkanımız şuana kadar bu işi erteledi. Bu akşam ismini de camimizin koyalım, dedi. Buranın fatihi kim? Saruhan Bey, yakışır değil mi? Dolayısıyla Camimizin adını da Saruhanbey olarak koymuş olalım. Hayırlı olsun. Rabbim onların mekanlarını cennet eylesin. Sayın Başkanımız Mehmet kardeşimize, onunla beraber burada emeği olan mimarından mühendisine, tüm işçisine tüm hayır severlere Allah razı olsun diyorum. Onların da ölmüşlerine buradan rahmet gönderelim. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Daha nice eserleri inşa ve ihya etmeyi nasip etsin" dedi.

Kurdele kesimi ile resmi açılışı yapılan Saruhanbey Camii'nde geldiği gibi sevgi gösterileriyle ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa'dan ayrıldı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan