Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuran-ı Kerim'in yakılmasına kadar varan menfur girişimler, açık bir nefret suçu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Gündem haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuran-ı Kerim'in yakılmasına kadar varan menfur girişimler, açık bir nefret suçu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 14. Geleneksel AK Parti Büyükelçiler İftar Programı’nda konuştu. Erdoğan, Kuran-ı Kerim'e ve İslam'a yönelik saldırıları eleştiren Erdoğan, "Menfur girişimler hiçbir şekilde kabul edilemez, mazur görülemez. Açık bir nefret suçudur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 14. Geleneksel AK Parti Büyükelçiler İftar Programı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında, İslam dinini hedef alan saldırılara dikkat çekerek, "Kuran-ı Kerim'in yakılmasına kadar varan menfur girişimler, açık bir nefret suçudur" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

-6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle Ramazan'ı buruk karşıladık. Depremlerde ve ardından yaşanan sel felaketlerinde 50 binin üzerinde canımızı toprağa verdik.

-Aralarında sizlerin vatandaşlarının da olduğu tüm misafirlerimiz için sabır ve baş sağlığı dileklerimi tekrarlıyorum.

-Bu süreçte kararlı bir mücadele yürütüyoruz, bu zorlu günlerde dost ve kardeş ülkelerin desteğini görmekten memnuniyet duyuyoruz. 111 ülkeden arama kurtarma ekibi çalışmalara destek verdi. Ayni ve nakdi yardımlarınız, sahadaki acil ihtiyaçların karşılanmasında rol oyandı. Telefonla aramak, mesaj göndermek hatta bizzat ziyaretimize gelen tüm dost ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

-Nerede bir mazlum olsa yardım koşmayı görev ediniriz. Bugüne kadar mazlum ve mağdurun yanında olduk. Koronavirüs salgınında birçok kuruma tıbbi yardım ulaştırarak insani vazifemizi yerine getirdik. Bunların karşılığını da deprem felaketinde bire bir görme fırsatı bulduk. 

-Bir dönem elinden tuttuğumuz hiçbir dostumuz bizi yalnız bırakmadı. Rabbim, tüm kara gün dostlarımızdan razı olsun. Bu kara günde uzatılan sayısız eli hiçbir zaman unutmayacağız. Nice işgal girişimi ve badireyi atlattık. Önümüze çıkan engellere aldırmadık, bağımsızlık irademizin kırılmasına izin vermedik. Tıpkı bir Anka kuşu gibi küllerimizden doğmayı başardık.

-6 Şubat'tan bu yana deprem bölgesindeki tüm illeri birkaç kez ziyaret ettim, Cumhur İttifakı olarak dolaştık. Depremin yıktığı şehirlerimiz eskisinden daha güçlü bir şekilde tekrar ayağa kalkmak için adeta sabırsızlanıyor. Hasar tespit çalışmalarımız sonlanmak üzere, enkaz kaldırma faaliyetleri sürüyor.

-Çadırların yerini konteyner kentler ve prefabrik yapılar alıyor. Bir yandan geçici barınma alanlarını tamamlarken bir yandan da kalıcı konutların inşasına başladık. Dün itibarıyla 70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı, bunlardan 40 bin 761'inin temelini attık. Bölgede toplamda 650 bin konut inşasını planlıyoruz. 

-11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı etkileyen deprem felaketine rağmen seçimleri erteleme yoluna gitmedik. Ülkemizin kapasitesine ve milletimizin birliğine güveniyoruz. 14 Mayıs'ta milletimizin yine en doğru kararı vereceğini biliyoruz. Dalga dalga gelen bir zaferin yine ayak seslerini duyuyoruz. 

-Hangi inanca ve kökene sahip olursak olalım hepimiz büyük insanlık ailesinin bir ferdiyiz. Her birimizin ortak paydası insandır. Huzurun temini için bizlere önemli görevler düşüyor. Ülkemizin çıkarlarını cesaretle savunurken etrafımızda yaşanan trajedilere sırtımızı dönmüyoruz. 

-Rusya ile Ukrayna arasında, Türkiye, iki komşusu arasında çözümün ortağı oldu. Müzakere ortamı olduğunu gösterdik, diplomatik başarılarla küresel gıda krizinin önüne geçtik. Aynı şekilde esir takaslarıyla pek çok aileyi buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Savaşın başından bu yana Zelenski ve Putin ile diyalog halindeyim. Çatışmaların durması için samimiyetle gayret gösteriyorum. Adil bir barışın mümkün olduğuna inanıyorum. Filistin'de, Suriye'de, Afganistan'da, Yemen'de, Somali'de de kronikleşen sorunlar çözüm bekliyor. 

-İnsanlığın kaderini 5 ülkenin iki dudağı arasına hapseden düzen sürdürülemez. BMGK'nin kapsayıcı anlayışla reforma tabi tutulması acil bir ihtiyaç.

-Evlatlarımıza yeni bir dünya sunalım istiyoruz. Tüm ülkelerin bu konuda destek vermesini istiyoruz.

-Terörü insanlığın gündemin çıkarmak temel görevimizdir. Terörün her türlüsüne karşı ayrım yapmadan mücadelemizi sürdürüyoruz. Ülkemizin bir terör koridoruyla kuşatılmasına nasıl izin vermediysek Doğu Karadeniz'de Ege'de Yunanistan ile son dönemlerde oluşan devam etmesi beklentimizdir. 

-Maruz kaldığımız onca haksızlığa rağmen AB üyesi olmak stratejik hedefimiz sürüyor. Kuran'ı Kerim'in yıkılmasına kadar varan bu menfur girişimler hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu açıkça bir nefret suçudur. Yaklaşık 2 milyar insanı rencide etmekte kalmayıp öfkeye sürükleyen bu alçaklıklara artık verilmesi gerektiğinin altını özellikle çizmek istiyorum. 

-NATO müttefikimiz ABD ile yakın diyalogumuz devam ediyor, stratejik mekanizmadan da faydalanarak girişimlerimizi sürdürüyoruz. Sayısı 260'a çıkan dış temsilcilik ağımızla canla başla çalışıyoruz.

-Eşim Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen 'Sıfır Atık Projesi' uluslararası geçerlilik kazanıldı. İnsanlığın geleceğini ilgilendiren bu konulardaki desteklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Gündem haberleri