Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzede kardeşlerimizi oy tercihlerine göre ayıranlardan değiliz

haberglobal.com.tr
Hatay Gündem haberleri AK Parti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzede kardeşlerimizi oy tercihlerine göre ayıranlardan değiliz

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay ilçe aday tanıtım programında konuştu. Erdoğan, "Biz depremzede kardeşlerimizi oy tercihlerine göre ayıranlardan değiliz" dedi.

Son dakika haberi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay'da ilçe başkan adayları tanıtımı programında konuştu. Muhalefet partilerini eleştiren Erdoğan, "Biz depremzede kardeşlerimizi oy tercihlerine göre ayıranlardan değiliz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

-Bir kez daha söz veriyoruz hangi sıkıntılarla karşılaşırsak karşılaşalım Hatay'ı eskisinden daha canlı hale getirene kadar bize durmak yok. Hükümetimizin değişmez ilk maddesi, şehirlerimizin yeniden inşası ve ihyasıdır. Ek bütçede deprem bölgesindeki kentlerde kullanılmak üzere 762 milyar liralık kaynak ayırdık. Bu yıl da 1 trilyon liradan fazla kaynak tahsis ettik. Hatay da bu kaynaktan hak ettiği payı aldı ve almaya da devam edecek.

-Biz deprem turistleri gibi sadece oy sandığı ufukta belirince vatandaşı hatırlayandan değiliz, oy rengine göre hizmete layık görenlerden de değiliz. Biz depremzede kardeşlerimizi oy tercihlerine göre ayıranlardan değiliz. Sırf istedikleri sonuç sandıktan çıkmayınca depremzedeleri kaldıkları yerlerden kovan, üç kuruşluk yardımı milletimizin başına kakanlardan hiç değiliz. 

-Biz depremzede kardeşlerimizin sorunların çözülmesi için samimiyetle çaba harcıyoruz. Milletimizin geleceği için ter döken bir ittifakız. Kimsesizlerin kimsesi olacağız. 

-Partimizi ve ittifakımızı temsil edecek Büyükşehir adayımız Mehmet Öntürk kardeşimizi duyurduk. Mehmet kardeşimizin Hataylıların teveccühüne mahsar olduğunu görmekten memnunum. Yereldeki eksiklik nedeniyle Hatay potansiyelini açığa çıkaramıyor. Merkezi ve yerel yönetim el ele vermezse o şehirde hizmet olmaz. Şu anda mevcut yerel yönetim maalesef şu deprem olayından sonra, nerede belediye başkanı yok, şimdi 31 Mart akşamı yeni bir dönemi Mehmet Öntürk kardeşim ve ekibiyle ayağa kaldıracağız. 

-Hatay iş ve icraat üretmek yerine CHP zihniyeti elinde heder oluyor. 31 Mart'ta yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız. Hatay'ın hizmet ve eser siyaseti hasretini 56 gün sonra bitireceğiz. Belediyecilikte ülkemizin parmakla gösterilen diğer illeri gibi Hatay'ın da hep yanında olacak belediye başkanlarıyla yönetilmesini sağlayacağız. 

-Amacımız kaliteli ve memnuniyet esaslı yönetimlerle şehirlerimizi geleceğe hazırlamaktır. İlçe belediyeleri de kritik öneme sahiptir. İktidar ile yerel yönetim, yerelin ilçelerle arasında uyum olması önemlidir. 

-Şehrimizi merkezi idarede olduğu gibi yerelde de hizmet, eser, yatırım ve ufukla, vizyonla tekrar kucaklaştıracağız. Atalarımız, zaman her şeyin ilacıdır demişler, yaralar zamanla kabuk bağlar. Yalanlar zamanla albenisini kaybeder, hakikatler daha net görülüyor. Dürüstlüğün değeri zamanla daha iyi anlaşılır. 40 yılı aşan siyasi hayatımızda bu gerçeğe defalarca şahitlik ettik, millete ufuk diye pazarlanan siyasi projenin yok olup gittiğini gördük, en son örneği Cumhur İttifakının karşısına dikilen yapıydı. 6'lı masa denilen siyasi mühendislik oluşumunun yerinde bugün yeller esiyor. Biz ortak değerlerde bir araya geldik. 

-Cumhur İttifakı 15 Temmuz gece FETÖ'cü alçaklara karşı millete sahip çıkmak amacıyla kurulmuştur. Bizde küçük hesaplar, kendi çıkarını ülke menfaatinden önce görmek, bölücü örgütün güdümünde siyaset yapanlarla demlenmek, bizde siyasi kariyeri için tüm ilkelerini tezgaha koyan işportacı siyaset olmaz.

-Siyaseti kendi ikballeri için yapanların durumu ortada. Halil İbrahim sofrası diyorlardı, şimdi hepsi birbirine düşman kesildi. Gerçek demokrasiden söz ediyorlardı, bugün birbirlerinin seçim afişlerine bile tahammül edemiyorlar. 13. Cumhurbaşkanı dedikleri adayı Ankara'da dört duvar arasına hapsettiler. "Kazanıyoruz" demişlerdi sonra yenilginin faturasını tek bir kişiye yükleyip el birliğiyle kendilerini temize çıkardılar. Bay Kemal'e en büyük kötülüğü, en büyük yardımı yaptığı CHP sıralarından Meclis'e girmesini sağladıkları yankesici siyaset yapanlar yaptı.

-Önümüzdeki dönemde hassasiyetle seçim çalışmalarınızı sürdürmenizi istiyorum. 

Hatay'ın ilçelerinde Cumhur İttifakını temsil edecek adaylar:

Altınözü-Rıfat Sarı

Antakya-İbrahim Naci Yapar

Arsuz-Değer Tultak 

Belen-İbrahim Gül (İttifak adayı)

Defne-Gökhan Köse

Dörtyol: Oğuz Uçar (İttifak adayı)

Erzin: Erhan Akı (İttifak adayı)

Hassa: Selahattin Çolak 

İskenderun: Mehmet Dönmez

Kırıkhan: Ömer Erdal Çelik

Kumlu: Mehmet Deli

Payas: Bekir Altan

Reyhanlı: Ahmet Salman Yumuşak

Samandağ: Seyit Ali Aslan

Yayladağı: Mehmet Yalçın