Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde sadece sahada değil kötücül zihniyetle de mücadele ediyoruz

haberglobal.com.tr
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay Gündem haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde sadece sahada değil kötücül zihniyetle de mücadele ediyoruz

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, deprem bölgesinde sadece sahada değil "kötücül bir zihniyetle" de mücadele edildiğini söyledi.

Son dakika haberi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Depremin ilk anından beri afet bölgesine tüm kapasiteyle yardım ulaşılacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet bölgesi illerinde sadece sahada mücadele verilmediğini aynı zamanda "kötücül bir zihniyetle" de mücadele edildiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

-Devletimizin tüm kapasitesini deprem bölgesine yığdık. Bu zorlu dönemden de alnımızın akıyla çıkacağız. Türkiye, devleti ve milletiyle bunu başarabilecek kapasiteye sahiptir. Hatay'daki iki önemli sağlık yatırımını hizmete açmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplam 550 yatak kapasitesine sahiptir, 129 bin metrekare arsa alanı 65 bin metrekare kapalı alanıyla hizmet verecek. Diyaliz ünitesinden yanık merkezinden inme ve kalp merkezine kadar pek çok özellikli hizmetin sunulduğu hastanemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

- İskenderun Devlet Hastanemiz devraldığımız ikinci sağlık merkezimizdir. İlçemize hizmet verecek ileri teknolojiyle sahip bu hastanemizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu sağlık tesisleri Hatayımıza kazandırılmasında emeği geçen tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bu hastanelerden hizmet alan ve alacak olan vatandaşlarımıza şifalar diliyorum.

-Hükümet olarak Hatay'da ve diğer afetzede illerimizde sadece sahada mücadele etmiyoruz. Çalışanlarımıza kulp takmak isteyen kötücül bir zihniyetle de mücadele ediyoruz. Bu zihniyet 85 milyonu ilgilendiren bir konuda da karşımıza dikilebiliyor. 

-14-28 Mayıs seçimlerinde yaşanan utanç verici sahneler derin izler bıraktı. Oy tercihlerinden dolayı akla ziyan hakaretlere uğrayan kardeşlerimizin akşamdan sabaha kapanmayacağı açıktır. Asrın felaketini yaşamış 53 binden fazla canını toprağa vermiş bir millet olarak bu konuları konuşmamak gerektiğini inanıyorum. Hangi meşrebe mensup olursak olalım omuz omuza bunun üstesinden gelmeliyiz. Hükümetin eksiği varsa bunu muhalefet giderecek. STK'lar sorumluluk üstlenecek. Şehirlerimizi  kısa sürede ayağa kaldırmanın yollarını arayacağız. 

-Türkiye'deki muhalefeti, deprem konusunda polemik yapmak yerine bu konuda sorumlu davranmaya davet ediyorum.