Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afetlerle ilgili açıklama: 100'ü aşkın vatandaşımızı kaybettik

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, partililere hitap etti. Erdoğan, dün açıklanan memur zamlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Erdoğan, afetlerle ilgili, "Şu an itibarıyla 100'ü aşkın vatandaşımızı kaybettik" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Amerika'dan Avrupa'ya pek çok yerde büyük afetlerin ardından aylarca devletini yanında göremeyen insanların isyanlarının haberlerini okuyoruz, izliyoruz. Ülkemizde ise her anında devletini, Cumhurbaşkanı ile Bakanları ile yanında gördü. Şu an itibarıyla 100'ü aşkın vatandaşımızı kaybettik. Rabbim onlara rahmet eylesin, mekanları cennet olsun" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Ülkemizde yaşanan tabii felaketler sebebiyle coşkulu bir yıl dönümü (AK Parti kuruluşu) programı gerçekleştiremedik. Partimize emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. AK Parti geçen 20 yılda, siyasete getirdiği yeni anlayışla, eserlerle, projelerle vatanın her karşısına damgasını vurmuş bir partidir. 

Bazen birileri karşımıza çıkıp "19 yılda ne yaptınız?" diyecek cüreti gösterebiliyorlar. Birileri çıkıp "Türkiye'yi batırdınız" diyecek kadar gerçeği çarpıtabiliyor. En güzel cevap 19 yılda yaptıklarımızı anlatmaktır. 

"MERKEZ BANKASI REZERVLERİMİZ ŞU AN 109 MİLYAR DOLAR"

Ekonomik dalgalanmalar sebebiyle bir miktar düşen milli gelirimizi, en kısa sürede trilyon doların üzerine çıkaracağız. Merkez Bankası rezervlerimiz şu an 109 milyar dolar seviyesindedir. Süreci tamamlanan işlemlerle önümüzdeki günlerde 115 milyar doların üzerine çıkacak. Cari açığı 2019'da fazlaya dönüştürmeyi başarmıştık, yakında yeniden aynı tabloyu göreceğiz.

Siyasi gücümüzü askeri gücümüzle, ekonomik gücümüzü bölgemizde giderek genişleyen etkimizle tahkim ederek yolumuza devam ediyoruz. Bu sayede afetlerin, benzeri krizlerin süratle üstesinden gelebiliyor, başkaları gibi ciddi savrulmalarla karşılaşmıyoruz. 

Düzensiz göçle mücadele için 26 geri gönderme merkezi oluşturduk. Giden gönüllü Suriyeli sayısı 455 bini geçmiştir.

Dövizdeki dalgalanma başta olmak üzere yaşadığımız hadiseler sebebiyle bir miktar düşen milli gelirimizi en kısa sürede trilyon doların üzerine çıkaracağız.

TOPLU SÖZLEŞME

Dün imzalanan toplu sözleşmenin kamu çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.  2022-2023 yılları için memur maaşlarındaki artış oranı ortalama yüzde 31,2, miktar olarak 1352 lira olarak gerçekleşmiştir. En düşük memur maaşı 5700 liraya yükselmiştir. Kamu işçilerinden sonra memurlarımızı da enflasyona ezdirmeme sözünü yerine getirdik.

YERLİ OTOMOBİL AÇIKLAMASI

Yerli otomobilimizin üretim süreci planlandığı şekilde yürüyor. İnşallah 2023'te kendi otomobilimizi yollarda göreceğiz.Türkiye, insansız hava araçları başta olmak üzere pek çok alanda dünyanın sayılı savunma sanayi üreticisi ve ihracatçısı ülkeleri arasına girmiştir.

YANGIN VE SEL AFETLERİ

1000 yıldır vatanımız, özellikle birçok çilelerden geçti. Biz de vatanımız olarak korumak için nice mücadeleler verdiğimiz bir coğrafyada bulunuyoruz. Ağustos ayı tarihimize zaferler ayı olarak geçmiştir. Malazgirt'ten İstiklal Harbi'ne kadar nice önemli hadisenin yıl dönümü ağustos ayı içindedir.

Güneyimiz yangınlarla kavruldu, kuzeyimiz sel afeti ile boğuşuyor. Antalya ve Muğla'da pek çok yerleşimin yok olduğu, eşi benzeri görülmemiş yangınların izini silmekte kararlıyız. Sellerde ortaya çıkan zararların giderilmesi konusunda da gereken çalışmaları sürdürüyoruz. Afetlerde devletimizin mücadele gücü ve yeniden inşa kabiliyeti inkarı mümkün olmayan bir şekilde görülmektedir. 

"100'Ü AŞKIN VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK"

Amerika'dan Avrupa'ya pek çok yerde büyük afetlerin ardından aylarca devletini yanında göremeyen insanların isyanlarının haberlerini okuyoruz, izliyoruz. Ülkemizde ise her anında devletini, Cumhurbaşkanı ile Bakanları ile yanında gördü. Şu an itibarıyla 100'ü aşkın vatandaşımızı kaybettik. Rabbim onlara rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. 

AHLAT'TA MALAZGİRT TÖRENLERİ

2023 haziranına kadar gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Önce kendi içimizde kardeşliğimizi güçlendirmeli, buradan aldığımız enerji ile hep sahada olmalıyız. Şimdi Ahlat'a yarın gidiyoruz. Malazgirt, oralardayız. Ahlat'ta büyükçe bir yeri devlet olarak aldık ve orayı inşallah devletimize kazandırıyoruz. Oradan aynen Sultan Alparslan'ın Ahlat'tan Malazgirt'e yola çıktığı gibi biz de oradan yola çıkacağız. Devlet Bey ile orada törenlerimizi yapacağız. Dönecek, döndükten sonra Doğu Karadeniz'den programlarımızı devam ettireceğiz. Daha sonra, Antalya, Muğla buraları dolaşacağız. Bitirilen sembolik olarak evler var, belki buraların açılışlarını yapacağız. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar