Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların tek derdi Kandil'den aldıkları talimatı yerine getirmek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Millet İttifakı Kocaeli Gündem haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların tek derdi Kandil'den aldıkları talimatı yerine getirmek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de katıldığı iftar programında Millet İttifakı'na sert eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'nı işaret ederek, "Bunların tek derdi var o da Kandil'den aldıkları talimatı yerine getirmek" dedi.

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de katıldığı iftar programında Millet İttifakı'na sert eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'nı işaret ederek, "Bunların tek derdi var, o da Kandil'den aldıkları talimatı yerine getirmek" dedi.

İZMİR'DE DE ŞEHİR HASTANESİ MÜJDESİ

Kocaeli'de açılan şehir hastanesinden bahseden Erdoğan, İzmir'de de yakın zamanda dev bir şehir hastanesi yapılacağının müjdesini verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

-Daha önceden birçok kez gittiğimiz deprem illerimizi tekrar tekrar ziyaret ettik.

-Deprem konutlarının temellerini hızla atıyoruz, konut ve köy evi sayısı 100 bini buldu. Şanlıurfa ile de bu rakam büyüyecek.

-Bayramda da depremzedelerimizi yalnız bırakmayacağız.

-Hatay hariç tüm illerde enkaz kaldırma çalışmaları bayrama kadar bitecek.

-Afette evi yıkılan, yakınlarını kaybeden kardeşlerimiz bu çalışmalarımızı görünce hayata yeniden başlama imkanı buluyor.  

-Bölge dışında kalan diğer illerimiz, deprem mağduru illere düzenli yardım gönderiyor. Kocaeli Valiliği bugüne kadar bin 500 tır dolusu yardım malzemesini bölgeye sevk etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, itfaiyelerden iş makinelerine kadar tüm imkanlarını bölgeye yığdı.

-Deprem bölgesindeki çalışmaları hızlandırmak için kardeş belediyeler uygulamasını başlattık. Kocaeli ile Hatay ilini kardeş il yaptık. 

-Depremin izlerini tamamen silene kadar şehirlerimizde olmayı sürdüreceğiz. Şehirlerimizi tekrar eski ihtişamına kavuşturana kadar durup dinlenmeyeceğiz.

SEÇİM YAKLAŞTIKÇA TÜM TUŞLARA AYNI ANDA BASIYORLAR

-Ülkemiz 14 Mayıs seçim atmosferine girdi. Sandığın önümüze gelmesine 1 aydan daha az zaman kaldı. Seçimler yaklaştıkça birileri yine ikbal derdine düştü. Tüm tuşlara aynı anda basmaya başladı. 

-Onca yıldır ellerindeki belediyelerde yapmadıkları ve üzerine beton döktükleri ne kadar iş varsa ısıtıp tekrar önümüze getiriyorlar.

-Deprem olduğu zaman ortalığı ayağa kaldıranlardan hiçbir talep gelmedi. Örnek gösterebilecekleri hiç hayalleri planları projeleri yok. Vizyonları yok. Türkiye'nin sorunlarını çözebilecek kapasiteleri yok. 

İZMİR'DE DE DEV BİR HASTANE AÇILIŞI YAPACAĞIZ

-Bugün yine muhteşem bir şehir hastanesinin açılışını yaptık, İzmir'de de dev bir hastane açılışı yapacağız. Kovid döneminde bu hastaneler olmasaydı halimiz nice olurdu. Bu yoklar ve yokluklar ittifakında, Bizans oyunu var, yapılanı yıkma ve Türkiye'yi, eski günlerine döndürme taahhüdü var.

DEVLET YÖNETMEKTEN HABERLERİ YOK

-Onlarca toplantı yaptılar ama adayı bile kavgasız bile belirleyemediler. Birilerine makam mevki dağıtmaktan başka anlaştıkları hiçbir konu yok. Her partinin genel başkanına yardımcılık dağıtılıyor. Bunların devlet yönetmekten haberi yok, böyle devlet yönetilir mi? Sonra da utanmadan israftan bahsediyorlar.

TEK DERTLERİ KANDİL'DEN ALDIKLARI TALİMATI YERİNE GETİRMEK

-Bunların tek derdi Kandil'de aldıkları talimatı yerine getirmek, terör örgütleri ile el ele omuz omuza kardeşçe yürümek. bunlar değil mi Diyarbakır annelerinin yavrularını kaçıranlar.

-O Selo denilen adam Kürt mü sanıyorsunuz, hayır, o Zaza. İmralı'daki çocuk katili bunların şimdi vadettikleri değil mi? Onu da çıkaracağız bunları da çıkaracağız diyorlar. Benim vatansever milletim bunların önünü açar mı? 14 Mayıs'ta bunları sandığa gömeceğiz. 

-Koalisyon döneminde bu ülke nelerin bedelini ödettiğini çok iyi bilir, istikrarsız siyasetin nasıl olduğunu, terör örgütleriyle anlaşmanın ne gibi maliyetleri olacağını çok iyi bilir.

-Vatandaşın aklını, ferasetini hafife alanlar hep kaybetti, yine kaybedecekler.

-Kocaeli'de devletin malını mülkünü götüren bu adam şu anda benim Kocaelili kardeşlerimin karşısına yeniden milletvekili adayı olarak çıkarılıyor.

-Hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun memleketimizin hiçbir ferdi ne kendini ne de evlatlarını böyle bir yapıya teslim etmeyecektir. 

-Gençleri kandırabileceklerini sanıyorlar, Osmangazi Köprüsü'nün hesabını sormanız lazım. Bunlar bir tahta köprü bile yapamazlar. 

-İstanbul İzmir arasını 3 saat 15 dakikaya indirdik. İş bilenin kılıç kuşananındır. Onlar laf üretir biz iş üretiriz iş. 

BUNLARA SANDIKTA EN BÜYÜK TOKADI GENÇLERİMİZ İNDİRECEK

-Bugünün gençleri ellerinin altındaki teknolojinin imkanları sayesinde onların ciğerini bile kendilerinden iyi biliyor. En büyük tokadı bu sandıkta gençlerimiz indirecek. Bu gençler bu tokadı öyle bir indirecek ki, seçimden sonra masanın etrafında kimse kalmayacak, bunlar siyasi mevta olacak ama tabii çalışmak lazım. 

-Seçim sürecinin depremzedelerin sıkıntılarını geride bırakmasına müsaade etmiyoruz. Bir yandan çadır ve konteyner kent yaparken bir yandan da hizmet siyasetinde vites yükseltiyoruz.

-Emekli maaşları en düşük 7 bin 500, bayram ikramiyesi 2 bin TL oldu. Yeni atama sözleri vererek, hayat pahalılığı ile mücadele ederek her kesimden insanımızın yaşam refahını artırmaya gayret ediyoruz.

-60 yıldır hasretle beklenen Togg yollarda. TCG Anadolu'yu donanmamıza teslim ettik. Zeytinburnu'nda milletimiz onu gezecek.

-Yeni İHA'larımız uçmak için gün sayıyor. Biz Cumhur İttifakı ile 7'li koalisyon arasındaki gündem ve siyaset farkını böylece ortaya koyuyoruz. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Millet İttifakı