Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Sen hangi makamdasın da tefeciler bu sözü veriyor?

Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, CHP lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun '300 milyar dolar' sözüne yanıt vererek, "Sen hangi makamdasın da tefeciler bu sözü veriyor?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan'ın açıklamaları: 

"Bay bay Kemal sen hayatında böyle hastane gördün mü? Sen SSK Genel Müdürüyken hastanelerimizin hali ortadaydı. 

Kandil'e bu ülke teslim edilir mi, terör örgütüne bu ülke teslim edilir mi? Kandil, bizim Diyarbakır Annelerimizin yavrularını kaçırdı mı? Hatta şimdi Edirne'de olan bir Selo var ya, 51 Kürt kardeşimizi bunlar öldürdü mü? Hatta bu gençlerin üzerinden arabayla geçtiler. Bunları bu şekilde öldürdüler. Onlar da Kürt'tü. Hani siz Kürtlere kadri kıymet biçiyordunuz, ne oldu? Onlar ne kadar Kürt'se biz o kadar Türk'üz. Tüm kardeşlerimizi, yaradılanı severiz yaradandan ötürü anlayışıyla seviyoruz. Bizde ayrım yok, bizde bölücülük yok.  

"ÜLKEMİZİN PARASI OLANLARINA SESLENİYORUM..."

Ülkemizin parası olanlarına sesleniyorum. Artık hastalarınızı Cleveland'a göndermeyin, işte Cleveland burada. Türkiye'yi sağlık alanında sadece kendi vatandaşlarına hizmet etmekle kalmayıp küresel cazibe merkezi haline dönüştürmekte kararlıyız. 

Hatay'daki hastane var ya, inşallah 1.5 ay içinde hizmete girecek. Bakalım dalgasını geçtiği temel üzerinde yükselen hastane açıldığında milletimizden özür dileme onurunu gösterebilecek mi? Türkiye'nin 21 yılda elde ettiği demokrasi ve kalkınma kazanımlarına bakarak esip gürlüyorlar. Bu ülkede eser bırakmak, hizmet etmek öyle bir babayiğidin harcı değildir. Öyle olsaydı bizden önceki on yıllar boyunca Türkiye eser ve hizmet hasreti çekmezdi. 

Bunlar yedili bir kumar masası kurdular. Yetmedi, PKK'sından FETÖ'süne tüm terör örgütleriyle anlaştılar. Emperyalistlerin ve tefecilerin desteğini aldılar. Ne ararsan bulunur derde devadan gayrı ama milletin kendisi yok. Vizyon zaten yok. Program deseniz, bunların aklı o kadarına ermez. Eski hazinenin başındakiyle beraber birlikte otelde IMF ile görüştüler, şimdi bir tane sözcüleri var ya? Şu anda masada olanlardan bir tanesi benim bir zamanlar bakanımdı. Davos'ta oturduk, IMF'nin başındakiyle konuşuyoruz. O şimdi altılı masanın etrafında olan kişi de benim bakanım. Ah ah... Ve dedim ki ben, IMF'nin başındaki zata, ikide bir Türkiye'ye adamlar gönderiyorsunuz. Türkiye'yi ben yönetiyorum siz değil. Siz taksitlerinizi almaya geliyorsunuz, alıyorsunuz. 2013'e kadar devam ettik ve 2013'te ödemeyi bitirdik, IMF'yi Türkiye'den def ettik. CHP'ye sorarsan IMF ile oturup konuşmak lazım diyor. Biz IMF ile değil, kendi kendimize yeteriz. 23.5 milyar dolar olan IMF borcunu sıfırladık, bitti. 100 milyar doların üzerine Merkez Bankası'nın rezervi çıktı. Gümbür gümbür gidiyoruz. 10, 11 tane büyükşehir belediyeniz var. Yaptıkları bir şey var mı? İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de yaptıkları bir şey var mı? 

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: SEN HANGİ MAKAMDASIN DA TEFECİLER SANA BU SÖZÜ VERİYOR?

Bir şey yapıyor bunlar, her ortağa bir cumhurbaşkanı yardımcılığı vereceğiz diye kendileri söyledi. Mavi boncuk dağıttıkları herkese bakanlık veriyorlar. Bakanlık dağıtmaya başlamadı mı? FETÖ'cülere ve PKK'lılara sizi devlete geri alacağız diye kendileri söz vermedi mi? Bu hukuk devletinde mahkumları tekrar içeri alacaklar, Selo'yu çıkaracaklarmış, çocuk katilini çıkaracaklarmış. Benim milletim bu çocuk katilini dışarı sözü verenlerle beraber olur mu? Bu Selo'yla beraber olur mu? Onun için 14 Mayıs'a kaldı 28 gün, durmak yok yola devam. Yurt dışından 300 milyar dolar getireceğim diyerek ülkeyi tefecilere kendisi pazarlamıyor mu? Sen hangi makamdasın da şu anda tefeciler sana bu sözü veriyor. Biz devlet yönetiyoruz 20 yıldır. Sen bakkal dükkanı bile yönetmedin ya. Bu tefeciler iki gün sonra devletin gelirlerine el koyunca, işçi, memur ve emekli maaşlarını kim ödeyecek? Geçmişte öyle olmadı mı? 

Biz bugüne kadar milletimizin irfanına hep güvendik, hiç de hayal kırıklığına uğramadık. 14 Mayıs'ta da milletimizin en doğrusunu yapacağına yürekten inanıyorum. Şehir hastanesi hariç kurum ve belediyelerimizle birlikte 2.3 milyar liralık bir yatırımı şehirlerimize kazandırıyoruz. Son 20 yılda şehrimize bugünün rakamları ile 150 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık." 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli Şehir Hastanesi