Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık, dünyada bize düşman olanların korkulu belasıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bütün silahlarımızla, artık dünyada bize düşman olanların korkulu belasıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bütün silahlarımızla, artık dünyada bize düşman olanların korkulu belasıyız" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

Milli Savunma Üniversitemiz açıldığı günden beri hem 15 Temmuz'un yarattığı zafiyeti giderme hem de eğitim öğretimde kaliteyi artırma konusunda önemli adımlar atmıştır. 

15 Temmuz ihanetinden en büyük yarayı alan hava kuvvetlerimiz de kısa sürede kendini toparlayarak gökyüzündeki hakimiyetimizi pekiştirdi.

Harp okullarımızın eğitim sürelerini dört yıldan beş yıla çıkararak, kapsamını artırarak ülkemizin ihtiyaçlarına uygun nitelikli personel yetiştiriyoruz. 

Dünyanın gerisinde değil, önünde giden bir eğitim sistemiyle dostlarımızın da ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Bir dönem ordumuzun gücünü aldığı bu kadim köklerinden koparma gayretleri had safhaya çıkmıştı. Kışla camilerinin kapatılması ve asker ailelerine uygulanan ayrımcılık olmak üzere eski Türkiye'nin ruhumuzu yaralayan meselelerinden biri olarak tamamen geçmişte kalmıştır. 

Deniz Harp okulu Camimizin aynı zamanda açılışını yapıyoruz. Heybeliada'daki tarihi camiyi de yeniden ayağa kaldırıyoruz. Kara ve harp okullarındaki camileri de kısa sürede bitireceğiz.

Bugün mezun olan teğmenlerimizin de katılımıyla ordumuzun yakında yeni zaferlerin müjdelerini de alacağız. 

Kütahya ve Afyon'a giderek büyük zaferi, Ankara'da da milli bayramımız 30 Ağustos'u kutladık. Gazi Mustafa Kemal olmak üzere gazi ve şehitlerimizi yad ediyorum. Milletimizin bekası yolunda ter döken, canını feda eden kahramanlarımıza karşı şükranlarımı sunuyorum. 

Ülkemizin yaklaşık 40 yılına mal olan terör saldırılarında sadece varlığına düşman teröristlere değil onlara destek verenlerle de mücadele ettik. Ege'de huzursuzluk çıkaranların maşa olduğunu biliyoruz. 

60 yıldır kapısında bekletildiğimiz AB'nin bizimle mukayese edilemeyecek ülkeleri üye yaparken bizi neden beklettiğini biliyoruz. DEAŞ bahanesiyle bölgemiz kana ve ateşe bulanırken bu örgütle etkin ve en iyi mücadeleyi yönetenlerin riyakarların en yakın şahidi biziz. 

Ülkemize yönelik tehditlerin zirveye çıktığı dönemde destek vermeyen NATO'nun nereye güç aktardığını görüyoruz. 

Manda sevdalılarına rağmen nasıl milli mücadeleyi kazandıysak bugün de aynı zihniyettekilere rağmen Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracağız. 

Artık senaryolarla istikameti çizilen bir ülke değiliz, artık silahımızı, mühimmatımızı, her şeyimizi kendimiz yapar hale geldik. 

Artık ekonomisi küçük oyunlarla prangaya alınıp kolayca sömürülebilen bir ülke değiliz. Onlar geçti, tarih oldu. Artık Türkiye gerçekleştirdiği atılımlar sayesinde özgürleşmiş, kendi menfaatlerini savunabilecek ve kendi hedeflerine yürüyebilecek bir ülkedir.  

Bütün silahlarımızla, artık dünyada bize düşman olanların korkulu belasıyız. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan cumhurbaşkanı erdoğan