Erdoğan'dan Yunanistan'a zehir zemberek sözler!

son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan
Erdoğan'dan Yunanistan'a zehir zemberek sözler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “30 Ağustos - Büyük Zafer’in 100. Yılı Özel Programı”nda konuştu. Türk hava sahasını ihlal eden Yunanistan'a sert tepki veren Erdoğan, "Yunanistan bizim ne siyasi, ne ekonomik, ne de askeri olarak dengimiz ve muhatabımız değildir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “30 Ağustos - Büyük Zafer’in 100. Yılı Özel Programı”nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:

"MAALESEF TARİHİMİZE YETERİ KADAR SAHİP ÇIKMIYORUZ"

- Biz maalesef tarihine yeteri kadar sahip çıkamayan bir milletiz. Anadolu'daki son devletimizin ilk asrını geride bırakmaya hazırlandığımız şu dönemde artık tarihimizi daha iyi öğrenmemizin, ecdadımızı daha iyi anlamamızın önünde hiçbir mani kalmadığına inanıyorum. Milli Mücadele kahramanlarımızın aile fertleriyle buluşmamızı, hem onlar için bir hak teslimi hem de tarihimize ve ecdadımıza daha iyi sahip çıkmamıza vesile olacak bir adım olarak değerlendiriyorum.

"YUNANİSTAN DÜŞMANCA DAVRANDI"

- Yunanistan bizim ne siyasi, ne ekonomik, ne de askeri olarak dengimiz ve muhatabımız değildir. Tıpkı 1 asır önce olduğu gibi bugün de Yunanistan'ı kullanarak ülkemizin enerjisini boşa harcamaya çalışanların asıl niyetini biliyoruz. Yunanistan hava sahamızı ihlal ve tacizle başlayan hasmane tavrını S-300 seviyesine çıkararak aslında NATO'ya meydan okumuştur. Bir ülke uçağına radar kilidi atılması düşmanca bir harekettir. Bu, NATO'ya yapılmış bir tacizdir. ABD'nin Yunanistan'a ne tepki vereceğini merakla bekliyoruz. 

"BİZDEN ESİRGENEN HER ÜRÜNÜ ÜRETME KABİLİYETİNE SAHİBİZ"

- Amerika bize vermedikleri F-35'leri, Yunanistan'a ikram ederek Rus Hava Savunma sistemlerinin güya gözü gibi savunduğu bu uçaklarla aynı çuvala girmesinin yolunu kendi eliyle açmıştır. Bize F-35 vermiyorlarmış. Saçma sapan konulara kadar varan ambargolar uyguluyorlarmış. Açıkçası hiçbiri umurumuzda değil. Bizden esirgenen her ürünü üretme kabiliyetine sahibiz.

- Türkiye kendisine yakışanı yaptı, yapıyor ve yapacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. 

"ÜLKEMİZİ DÜNYA LİGİNİN EN ÜSTÜNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"

-Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'ü, Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye 100 yılı haline getirecek yeni atılımın başlangıcı haline dönüştüreceğiz.

Hazırlıklarına başladığımız 2053 vizyonumuzla, ülkemizi dünya liginin en üstüne çıkarmayı hedefliyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yakışan budur.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi son dakika Yunanistan S-300 F-35