Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz'da 40 yıllık planlarını saatler içinde bozduk

Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz'da 40 yıllık planlarını saatler içinde bozduk

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Cambaz 3. Fotoğraf Yarışması töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 15 Temmuz gecesini işaret ederek "40 yıllık planlarını saatler içinde bozduk" dedi.

Son dakika haberi... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Şehit Mustafa Cambaz 3. Fotoğraf Yarışması töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesinde 40 yıllık planın saatler içinde boşa çıkarıldığını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

-Şehit Mustafa Cambaz adına bu yıl 3'üncü düzenlenen yarışmada sizlerle olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. FETÖ'cü hainler tarafından şehit edilen kardeşimizi bir kez daha rahmetle yad ediyorum.

-15 Temmuz'da ölüm kusan silahlara karşı destan yazdığımız gece 252 vatan evladını şehit verdik. İsimlerini kalbimize yazdıran şehitlerimizin yanı sıra sınır ötesi operasyonlarda toprağa düşen evlatlara da rahmet diliyorum. 

-Hangi alanda olursa olsun hüner ehlinin takdir edilmesidir önemlidir. Mustafa Cambaz fotoğraf yarışmasının şehidimizin ismini yaşatmasının yanı sıra yeni kabiliyetlerin keşfedilmesini sağlayacağına inanıyorum. 

-Vizörün arkasına sadece gözünü değil gönlünü de yerleştiren tüm fotoğrafçılarımıza elinize, gözünüze, gönlünüze sağlık diyorum. Daha nice yıllar nice güzel fotoğraflar çekmeye devam edersiniz. 

-Hangi dalda olursa olsun bizim sanat anlayışımızın temelinde güzellikleri göstermek vardır. 

-Mustafa Cambaz ömrünü mesleğine adamış, takdir ve hayranlık uyandıran eserleriyle başarılı bir foto muhabiriydi. Türkiye'yi büyük bir tutkuyla sevdi. Türkiye'yi adım adım dolaşarak 10 binden fazla fotoğraf çekti. Yaptığı işin hakkını vermekten geri durmadı. 

-FETÖ'cü hainler kardeşimizi göğsünden iki kurşunla vurarak şehit ettiler. Namuslarına emanet edilen silahları halka çeken alçaklar evlatlarımızı alçakça katlettiler. Sinsi ve kanlı emellerine ulaşamadılar. Oysa her şeyi en ince detayına kadar hesaplamışlardı. 

40 YILLIK PLANLARINI BİRKAÇ SAAT İÇİNDE BOZDUK

-15 Temmuz gecesi de tereyağından kıl çeker gibi Türkiye'yi işgal edeceklerini zannediyorlardı. 40 yıllık plan birkaç saat içinde boşa gitti, yaptıkları hesap Boğaziçi Köprüsü'nden döndü, Kızılay Meydanı'ndan, TBMM'den, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden döndü.

-7 düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin 40 yıllık planlarını saatler içinde bozarak bizlere iftaarla taşınacak yeni bir zafer armağan ettiler. Türk milletinin iradesine zincir vurulamayacağını yeniden gösterdik. 15 Temmuz gecesi meydanlar yerine bankamatik kuyruklarına koşanlar, aradan geçen 8 yıla rağmen halen milletin destanına çamur atanlar olsa da biz 15 Temmuz ruhuna sahip çıkacağız. 

-81 ilde tertipleyeceğimiz etkinliklerle 252 kahramanımızı yeniden yad edeceğiz. FETÖ'cü ağa babalarına olan diyet borçlarını ödemek adına destana gölge düşürmeye çalışan mankurtları da milletin vicdanına havale ediyorum.

-Yıllardır bize basın özgürlüğü dersi verenlerin gerçek yüzleri ortaya çıktı. Gazze'deki trajediye kayıtsız kalanlar iki yüzlü politikalarını ortaya koydu. Gezi Parkı olaylarında sabahtan akşama kadar canlı yayın yapanlar Gazze söz konusu olduğunda sessiz kalıyorlar. Birkaç yürekli insan dışında hiçbir Batılı kurumdan ses yükselmedi. 7 Ekim'den bu yana 3 maymunu oynamaya devam ettiler. 

 -Ekonomik gücü ve sayısız stratejik imkanlarına rağmen İslam dünyasının İsrail'e söz geçirememsi konusunda hepimizin düşünmesi lazım. Batı dünyasını eleştirdiğimiz gibi kendimizi de hesaba çekmemiz gerekiyor.

-İsrail 76 yıldır öldürmekten vazgeçmedi. Batılı güçler Holokost utancının da etkisiyle İsrail'e koşulsuz destek vermeye devam etmiştir. BMGK İsrail'e karşı hiçbir adım atmadı. Böyle bir tablo karşısında İslam dünyası ne yapacak? Gazze ile birlikte bu soruları kendimize daha çok sormaktan başka çıkış yolumuz bulunmuyor.