Balıkesir'de art arda korkutan depremler! Bursa ve İstanbul da sallandı

Deprem Son depremler
Balıkesir'de art arda korkutan depremler! Bursa ve İstanbul da sallandı

Son dakika Balıkesir'in Karesi ilçesinde saat 01.13'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Bursa ve İstanbul'da da hissedildi. Bu depremin ardından Karesi'de saat 01.58'de 4,7 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Karesi ilçesinde saat 01.13'te 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 10,98 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

BALIKESİR'DE İKİNCİ DEPREM

Balıkesir Karesi'de saat 01.58'de 4,7 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha oldu. Depremin 14,01 kilometre derinlikte gerçekleştiği tespit edildi. 

Sarsıntı, Balıkesir'in yanı sıra Çanakkale, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi.

VALİ ŞILDAK'TAN AÇIKLAMA

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yaptığı açıklamada, depreme ilişkin herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını söyledi.

Muhtarlarla görüşüldüğünü ve sıkıntılı bir durumun olmadığını belirten Şıldak, itfaiye ekiplerinin araştırma yapması için tedbiren bölgeye gönderildiğini ifade etti.

Balıkesir'de art arda korkutan depremler! Bursa ve İstanbul da sallandı - Resim : 1

BALIKESİR'DE 120 DAKİKADA 30 ARTÇI DEPREM

Balıkesir bu gece peş peşe depremlerle sarsıldı. 4.1 ve 4.7'lik depremler vatandaşları huzursuz ederken, ilk depremin olduğu 01.13 itibari ile 120 dakika içinde 30 artçı sarsıntı meydana geldi. 1.3 ile 3.5 şiddeti arasında değişen sarsıntılar AFAD tarafından kayıtlara alındı.

 DEPREMDE CAN VE MAL KAYBI YOK

Balikesir'de yaşanan depremle ilgili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ekiplerimiz ilk andan itibaren sahada hemşehrilerimizle birlikte olup BAKOM Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Merkezi takip ve koordinasyonu sağlamaktadır. Merkez üsse yakın tüm kırsal mahalleler İbirler, Davutlar, Çaypınar, Yaylabayır, Yağcılar, Çanacık, Halkapınar, Karacaören, Kamçılı, Şamlı ekiplerimiz taradı herhangi bir olumsuzluk yoktur."

Kaynak: Haber Global TV

Balıkesir deprem Karesi