Bakan Koca'dan Gazze'de kurulacak Sahra Hastanesine ilişkin paylaşım

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca Gündem haberleri Gazze Filistin İsrail
Bakan Koca'dan Gazze'de kurulacak Sahra Hastanesine ilişkin paylaşım

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan Gazze'de kurulması planlanan Sahra Hastanesi ile ilgili paylaşım yaptı.

Son dakika haberi...

Bakan Koca, Gazze'de kurulacak Sahra Hastanesi ile ilgili açıklama yaptı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi sosyal medya hesabı X üzerinden İsrail saldırısı altındaki Gazze'de kurulması planlanan Sahra Hastanesi ile ilgili paylaşım yaptı. Paylaşımına, "İşte yaraları kanayan haliyle Gazze" notunu düşen Sağlık Bakanı Koca, bölgede çekilen bir videoyu da yayınladı. 

Bakan Koca, Gazze'de yapılması planlanan Sahra Hastanesi ile ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İşte yaraları kanayan haliyle Gazze. Belirlenen noktalarda kuracağımız Sahra Hastanesi ile kısa süre sonra burada sağlık hizmeti vereceğiz."

SAHRA HASTANESİNİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARINI YAPACAK EKİP GAZZE'DE

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde insani durum gitgide kötüleşirken Türkiye, bölgedeki yaraları sarmak üzere harekete geçti. Kanser hastalarının Türkiye'ye getirilmesi başta olmak üzere sağlık konusunda birçok çalışma yürüten Türkiye, Gazze Şeridi'nde bir de Sahra Hastanesi kurarak yaralıların ve hastaların tedavisine yardımcı olacak. 

Türkiye’nin Gazze’de kurulması öngörülen Sahra Hastanesinin fizibilite çalışmalarını yapacak teknik ekip, bu sabah Mısır üzerinden Gazze’ye geldi.

Teknik ekibin tespitlerine bağlı olarak hastanenin hızlıca faaliyete geçirilmesinin planlandığı kaydedildi. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV