Çavuşoğlu İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin son durumu açıkladı

Gündem haberleri İsveç NATO Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Gomes Cravinho ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin son durumu açıkladı.

Son Dakika Haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Gomes Cravinho ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

Finlandiya tarafından açıklamalar geldi, Savunma Sanayiinde olumlu gelişmeler oldu. PKK iltisaklıları kastetmiyorum. Onların kendi içerisinde de farklı siyasetçiler var. Biz NATO'nun gelişmesine karşı değiliz. Finlandiya'da İsveç'teki gibi provokasyonlar olmadı. Sorunlu olan ülkeyle daha az sorunlu ülkeyi ayrı ayrı değerlendirmek doğru olacak. Cumhurbaşkanımız Finlandiya konusunda İsveç'e göre daha farklı bir değerlendirmemiz olabilir diyor. Bu iki ülke arasında ayrım yapmak değildir, NATO'da bir boşluk oluşturmak da değildir. Adil olmamız gerekiyor. O nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız buna vurgu yapmıştır.

 Çavuşoğlu İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin son durumu açıkladı - Resim : 1

Cravinho'nun açıklamalarından satır başları:

Siyasi alanda, ekonomik alanda ve aynı zamanda kültürel, eğitim alanlarında iş birliği gerçekleştiriyoruz. Bugün çok somut bir şekilde ekonomik alanda daha ne gibi iş birliklerinde bulunabiliriz bunu konuşacağız. Portekiz her zaman Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yakın ilişkileri desteklemiş durumda.

Kaynak: Haber Global TV

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dünya haberleri son dakika İsveç Finlandiya NATO