Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yanıt: Söz veriyorum, ilk kez CHP'ye destek vereceğiz...

PKK anayasa mahkemesi CHP TBMM HDP Kemal Kılıçdaroğlu Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun "beni hapse atmak istiyorlar" sözlerine yanıt veren Bahçeli, "Dokunulmazlığın kaldırılmasında karar sürecini kendisi başlatmalıdır. Söz veriyorum, ilk kez CHP'ye destek vereceğiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlıkla ilgili sözlerine yanıt verdi. MHP lideri, "Kılıçdaroğlu bir videoda beni hapse atmak istiyorlar diye yakınıyor... Hiç kimse hukuktan üstün değildir. Dolandırıcı Tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse Kılıçdaroğlu da ödesin. Dokunulmazlığın kaldırılmasında karar sürecini kendisi başlatmalıdır. Söz veriyorum, ilk kez CHP'ye destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi'nin Ömer Faruk Gergerlioğlu kararına tepki gösteren Bahçeli, "Ne zamandan beri hainin hakkı oluyormuş. Hiç kimse bugünkü sıfatlarına güvenip de yanlışa ortak olmamalıdır. Volkan olsalar bile sonları elbette bir avuç küldür" dedi. 

Bahçeli'nin açıklamaları:

KARTAL TİBET İÇİN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI

Milli sinema, milli kültürün ve milli bakış açısının şuurlu bir dille ifadesidir. Geçen hafta, ebediyete irtihal eden sayın Kartal Tibet bu alanda öne çıkmış, tarihi karakterlerle milletimizin takdirini kazanmıştır. Sayın Tibet, geçen cuma günü son yolculuğuna uğurlanmıştır. Sanat ve sinema camiasına, ailesine, aziz milletimize baş sağlığı diliyorum. Bu vesile ile sinema sektöründeki sorunların çözümü konusundaki iyi niyetli girişimlere destek vereceğimizi de buradan belirtmek istiyorum. 

KILIÇDAROĞLU'NUN "BENİ HAPSE ATMAK İSTİYORLAR" SÖZLERİNE YANIT

Kılıçdaroğlu bir videoda beni hapse atmak istiyorlar diye yakınıyor. Oysa ki fezlekelerin detaylarından hiç bahsetmiyor. Sabırlı ve sakin olmasında, hukuka saygı duymasında yarar vardır. Eğer hukukun üstünlüğüne inanıyorsak, ahlaki tutarlılıktan ödün veremeyiz. Kılıçdaroğlu, mağduriyet pozlarını bıraksın da hangi eylemlerinin, sözlerinin kanunlarla çeliştiğini görsün. Hiç kimse hukuktan üstün değildir. Dolandırıcı Tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse Kılıçdaroğlu da ödesin. Dokunulmazlığın kaldırılmasında karar sürecini kendisi başlatmalıdır. Söz veriyorum, ilk kez CHP'ye destek vereceğiz.

AYM'NİN GERGERLİOĞLU KARARI

Fezlekelerin görüşülmesi neden gecikmektedir. TBMM Başkanı'nı göreve çağırıyorum. AYM, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun hak ihlali ile tahliyesini istemiştir. Söz konusu karanlık şahsın, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti hakkının ihlal edildiğine AYM karar vermiştir. Yani milletvekilliğine dönüş yolu açılmıştır. Ne zamandan beri hainin hakkı oluyormuş. Hiç kimse bugünkü sıfatlarına güvenip de yanlışa ortak olmamalıdır. Volkan olsalar bile sonları elbette bir avuç küldür. 

Genel Kurul'da dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili tezkereye MHP milletvekilleri tam kadro ile evet diyecektir. PKK'nın siyaset kolu olanlara sessiz kalamayız. Hukuk kararını versin, sonucu ne olursa olsun biz de saygılı duyalım ancak hiç kimse bölücülerin hak ihlalina maruz kaldıklarını iddia etmesin. 

AKŞENER TEPKİSİ

Terörün inancı, etnik kökeni olmaz, terörist PKK'dır. Kürt kökenli kardeşlerimizin terör örgütü ile bağı yoktur. İP'in başkanı Kürt kardeşlerimden özür dilemek mecburiyetindedir. Kürt'lerle terörü özdeş görmek affı imkansız bir cinayettir. Kürt kökenli kardeşlerimizin HDP ile bağı kalmamıştır. Kürt kökenli kardeşlerimizi istismar etmek isteyenler alçağın en önde gidenleridir. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber anayasa mahkemesi Kemal Kılıçdaroğlu CHP Ömer Faruk Gergerlioğlu