AK Parti'den Özgür Özel'e tepki: Avrupalı faşistlerin dili, yaptıkları nefret siyaseti...

Ömer Çelik AK Parti Gündem haberleri son dakika
AK Parti'den Özgür Özel'e tepki: Avrupalı faşistlerin dili, yaptıkları nefret siyaseti...

Son dakika haberine göre, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadelerini eleştirerek, sözlerini, "nefret siyaseti" şeklinde tanımladı.

Son dakika haberi...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamasında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerini eleştirerek, sözlerini, "nefret siyaseti" şeklinde tanımladı. Öte yandan, Sözcü Çelik, CHP'nin Meclis'teki teröre karşı ortak bildiriye imza atmamasını da sert bir dille eleştirdi. 

Sözcü Çelik'in açıklamalarından önemli başlıklar:

-Bin yıldır vatan kıldığımız topraklarda bu mücadeleyi nasıl sürdürdüysek yine sürdüreceğiz. Jandarmamız, polisimiz, milletimizin talimatları doğrusunda ülkemizin hakkını hukukunu koruyacak vaziyettedir. Bize bıraktıkları bu mirası her zaman yerine getireceğiz. 

-Cumhurbaşkanımız normal mesaiyle birlikte illerimizle görüşmeye devam ediyor. Ben istişareler tamamlandı demiştim, burada adaylar belirlendi diye haberler çıktı. İkisi ayrı şeyler. Bugün de başka illerde istişareler tamamlandı. Bütün çalışma arkadaşlarımızın en güçlü şekilde hazırlanması için faaliyetlerimizi gösteriyoruz.

-Özel'in bu grup konuşmasında yaptığı konuşmayla CHP nasıl bir istikamet çizecek konusunda beklentileri belirlemiş oldu. Yıkım siyasetine devam edeceğini gösterdi. Cumhurbaşkanımıza Netanyahu hain der, Özel'in söylediklerinin bunlardan farkı yok, Netanyahu gibilerin PKK gibi örgütlerin kullandığı ifadeleri seçtiyse kendi bileceği iştir.

-Bugün yaptığı konuşmada nefret siyaseti nasıl yapılır, bunun koordinatları nedir bu konuşmasını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli için 'kötü insanlar' diyor. Türkiye'ye hangi kötülüğü yapmak üzere neler yaptıklarını gördük. Terör örgütleriyle aynı dili kullanan bir yaklaşım sergilediler. Bu seçimden sonra kötülüğün ne kadar organize olduğu, muhalefete oy verenler de iyi ki Cumhur İttifakı kazanmış diye beyan ettiler. 

-Özgür Özel CHP'ye büyük bir kötülük yapacak ve bu kötülüğü nasıl yapacağını da baştan aşağı argo konuşmasında ortaya koydu. diyor ki biz iktidarın arkasına takılmayız, teröre karşı ortak bildiri yayınlayalım halbuki ilk başta muhalefetten geldi. Her zamanki gibi ikili siyaset yapmaya başladılar. Bugün imza atmamayı tercih ettiler.

-Hiçbir şey teröre karşı bir ortak bildiriye imza atmamayı haklı gösteremez. Teröre karşı ortak bir bildiriye imza atmamak doğru siyaset biçimi değildir. CHP ile anlaşamadığımız birçok konu olsa da CHP'nin terörle mücadele konusunda çok hassas olduğu dönemleri gördük. Yüce Meclis'ten en güçlü şekilde çıkması önemliydi. Geçen dönemde başladı, şimdi doruğa çıktı. "Bir bedava siyaset yok deniyor" ama siyasetin sponsorunun kim olduğu da görüldü. 

 -Milli irade konusunda kafaları karışık ve ortaya koydukları argümanlar talihsiz. Nefret siyasetinin Türkiye'de nasıl yapıldığının bir göstergesidir. Avrupa'daki faşistler Cumhurbaşkanımıza nasıl saldırıyorsa Özgür Özel de aynı ifadeleri kullanıyor. 

-Yaptıkları siyaset kötü bir siyaset, reddedilmesi gereken bir ziyaret. Suriye ve Irak tezkerelerine 'hayır' demekle başlayan bir süreç bu CHP için. CHP bunlara ret vermezdi, geçmiş dönemde başladı. CHP'nin birtakım unsurlarının kollanması ve yedeklenmesi gibi bir siyaset bunlarla birlikte ortaya çıkmış durumda. Bugün söyledikleri her cümle onları takip edecek. CHP'nin bu yaptığı yanlıştır diyenler, bu kötülüğün yapılmasını engelleyecektir. 

-Biz birtakım şartlar yerine getirilmediği için bu bildiriye imza atmadık dediler, bunun için şart olmaz. Kaç gündür neden sürekli olarak bununla uğraşıyorsunuz, neden anlatmaya çalışıyorsunuz, yaptığınız yanlıştır, milletten özür dilemeniz gerekmektedir. Dili, Avrupalı faşistlerin dilidir, nefret siyasetidir. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV