İzmir'de 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha

İzmir Deprem son dakika Son depremler

İzmir'de peş peşe depremler meydana geliyor. sabahki 5.1 ve 4.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından saat 11:35'te 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Son olarak 16:10'da 4.7'lik deprem kaydedildi.

İzmir güne depremle uyandı. AFAD'ın verilerine göre saat 08:46'da İzmir Karaburun'da 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, gelişmelerin takip edildiği, Karaburun açıklarında meydana gelen deprem sonrası olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi paylaşıldı. 5.1'lik depremin ardından, bir dakika sonra kaydedilen 4.8'lik bir deprem daha yaşandı. Ardından 4.7'lik bir deprem daha kaydedildi. AFAD,  saat 09.34'te 4,2 büyüklüğünde bir deprem daha olduğunu duyurdu. Saat 08:03'te de 4.1'lik deprem kaydedildi. 

5.1 VE SON OLARAK 4.7'LİK BİR DEPREM DAHA

Saat 11:35'te İzmir Karaburun açıklarında 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Son depremin İstanbul'da da hissedildiği ifade edildi. Bu depremin ardından saat 16:10'da ise 4.7'lik bir sarsıntı kaydedildi.  

TUNÇ SOYER: ŞU ANA KADAR OLUMSUZLUK YOK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 11:35'teki depremin ardından Haber Global'e yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar olumsuzluk yok. Art arda oluşan depremler, Midilli açıklarında, en yakın Karaburun'dan itibaren hissedilmesi çok doğal. İzmir Körfezi'nde de etki yaratıyor. Depremin merkezi İzmir fayları değil. Bize yansıyan bir yıkıntı söz konusu değil. Acılar çok taze olduğu için ciddi bir tedirgin olma hali söz konusu" dedi.

DEPREM ÇANAKKALE VE BALIKESİR'DE DE HİSSEDİLDİ

AFAD tarafından merkez üssü İzmir Karaburun olarak açıklanan ve saat 08.46'da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, Çanakkale ve Balıkesir'de de hissedildi. Şu ana kadar yapılan araştırmalarda, her iki kentte de herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı belirlendi. 

İZMİR VALİSİ VE KARABURUN BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında bir dakika arayla meydana gelen 5,1 ve 4,8 büyüklüğündeki depremlerde kendilerine şu ana kadar herhangi can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadığını söyledi.

Köşger, sabah saatlerindeki depremlerin ardından kent genelinde tarama yapıldığını belirtti. Vali, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumunun bildirilmediğini kaydetti.

Alandaki taramaların sürdüğünü aktaran Köşger, "Depremlerde şu ana kadar can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadı. Karaburun başta olmak üzere kent genelinde taramalarımız sürüyor." ifadelerini kullandı.

Köşger, Haber Global'de yaptığı açıklamada ise, "Biz şu an itibarıyla vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmalarını, yıkılmaya uygun binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz. İnşallah bu şekilde bu depremi atlatmış olacağız" dedi. 

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da depremler sonrası mahallelerde geniş çaplı tarama yaptıklarını, bir yıkım veya can kaybı ile karşılaşmadıklarını belirti.

Erdoğan, ekiplerin alandaki çalışmalara devam ettiğini ifade etti. Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 08.46'da 5,1, bir dakika sonra 4,8 büyüklüğünde iki deprem kaydedilmişti.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber İzmir deprem son depremler