Son dakika! AFAD: Balıkesir'de 4.6 şiddetinde deprem meydana geldi

Çanakkale son dakika Deprem Gündem haberleri

AFAD'dan alınan son dakika bilgisine göre Balıkesir'de deprem meydana geldi. Depremin şiddetinin 4.6 olduğu bildirildi.

AFAD'ın paylaştığı son dakika bilgisine göre Balıkesir'de bir deprem meydana geldi. Depremin şiddetinin 4.6 olduğu ifade edildi.

Kandilli'ye göre ise deprem Çanakkale'nin Biga ilçesinde 4.9 şiddetinde yaşandı. 

ÇANAKKALEYİ'DE SALLADI

Çanakkale’de de hissedilen deprem, bölgeye en yakın yerleşim yerlerinden Yenice ilçesinde de paniğe neden oldu. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, bölgede can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

AFAD'dan alınan bilgiye göre, Balıkesir'in Gönen ilçesinde 18.44'de 4,6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Deprem, Balıkesir, Çanakkele, Bursa, Tekirdağ ve İstanbul'da da hissedildi. Balıkesir'in ilçelerinde ve şehir merkezinin yanı sıra Çanakkale ve ilçeleri ve Bursa'da da hissedilen deprem ilk bilgilere göre herhangi bir yıkıma yol açmadı. Balıkesir Valiliğinin AFAD ve güvenlik güçleri aracılığıyla ilçelerde ve köylerde herhangi bir hasar olup olmadığını araştırdığı öğrenildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 18.44 sıralarında Gönen ilçesinde 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeden gelen olumsuz bir ihbar bulunmadığını sosyal medya hesaplarından açıkladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da depremin kısa sürdüğünü ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, halkın normal hayatını sürdürdüğünü kaydetti.

Depremin merkez üssü Gönen'de yaşayan vatandaşlar ise kısa süreli panik olduklarını belirtti. Nişanlısı ise kafede otururken depremi hissetlerini belirten bir kişi de, "Deprem olunca kendi aramızda konuştuk. Acaba deprem mi oldu? diye derken sosyal medyadan gördük 4.6 deprem meydana gelmiş ilçemizde. Merkez üssünün burası olduğunu öğrenince kendimizi dışarıya attık" dedi.

Gönen sokaklarında sakin bir durumun hakim olduğu, köylerde de bir yıkım bulunmadığı kaydedildi.

BAKANLARDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralanma olmamış, İl Ambulans Başhekimliğimize çağrı yapılmamıştır. Saha kontrol çalışmamız sürüyor." ifadelerine yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise sosyal medya hesabından, "Balıkesir Gönen merkezli depremde şu ana kadar çok şükür ki olumsuz bir durum, hasar bilgisi yok. Çalışmalarımız sürüyor, süreci yakından takip ediyoruz." bilgisini paylaştı.

Koca ve Kurum, Balıkesir halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK İHBARI ALINMAMIŞTIR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da da hissedilen, Balıkesir Gönen'deki depreme ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, açıklamasında, "Balıkesir Gönen merkezli AFAD verilerine göre 4.6 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul'dan da hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. İlimizde deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk ihbarı alınmamıştır. Allah her türlü afetten ülkemizi korusun" ifadelerine yer verdi. 

BELEDİYE BAŞKANI DEPREM BÖLGESİNDE

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Tahtalı Mahallesi merkezli 4.6 büyüklüğündeki deprem sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz incelemelerde bulundu.

Başkan Yılmaz, Gönen ilçesine bağlı Tahtalı Mahallesi merkezli 4.6 büyüklüğündeki depremle ilgili şu ana kadar intikal eden bir olumsuzluk bulunmadığını açıkladı. Başkan Yılmaz, "Jandarma ve AFAD birimlerimizin bölgede tarama çalışmaları devam etmektedir. Balıkesir Gönen bölgesindeyiz. Gerçekleşen deprem 4,6 büyüklüğünde. Sahadan bütün bilgileri toplamış durumdayız. Sevindirici olan depremden dolayı zarar gören herhangi bir binamız ve vatandaşımız yoktur. Vatandaşlarımıza ve tüm halkımıza geçmiş olsun dilerim" şeklinde konuştu.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika deprem çanakkale deprem