Sinan Oğan'dan 'makam istedi' iddiasına yanıt: Talebim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sinan Oğan Kemal Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş Recep Tayyip Erdoğan
Sinan Oğan'dan 'makam istedi' iddiasına yanıt: Talebim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı

Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından tepkilerin odağı haline gelen Sinan Oğan 'makam' talebine yönelik tartışmalarla ilgili konuştu. Oğan, "Benim taleplerim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini karşılamaya hazırdı." dedi.

Dağılan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Oğan, "Türkiye'deki bu linç kültürünü mutlaka tedavi ettirmemiz gerekiyor. Bu linç kültürünü çok tehlikeli buluyorum. Eleştirilere değil, ama hakaret edenlere dava açacağım" dedi. 

'MANSUR YAVAŞ ADAY OLSAYDI, ADAY OLMAYACAKTIM!'

CNN Türk canlı yayınında konuşan Oğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 'Kemal Kılıçdaroğlu'ndan makam talebi' olduğu yönündeki açıklamasına şöyle yanıt verdi:

"Sayın Yavaş benim dostumdur. Bu seçim sürecinde de kamuoyuna deklare ettiğim fikirlerim vardı. Eğer Yavaş aday olsaydı, ben aday olmayacaktım. Eğer bir Türk milliyetçisi aday olsaydı, ben aday olmayacaktım. Ben 3 sene önce 'Bir Türk milliyetçisi aday olursa ben aday olmayacağım' dedim. Ve Türk milliyetçilerini adaysız bıraktılar. Ben 3 yıldır bu yönde çalışmalarımı sürdürüyorum. Sinan Oğan gönüllüleri bizim 3 yıldır ne yaptığımızı gayet iyi biliyor. 3 sene boyunca toplantılar yaptım. Orada bunları anlatmıştım, Siyasetin merkezine Türk milliyetçilerini oturtmalıyız ve HDP'yi Türk siyasetinin merkezinden uzaklaştırmalıyız. Biz bunları başardık."

'KILIÇDAROĞLU İLE BİR TELEFON GÖRÜŞMEM OLDU'

"Sayın Yavaş aday olmadı, Kılıçdaroğlu oldu. Daha doğrusu adaylığını diretti ve herkese kabul ettirdi. Kılıçdaroğlu ile oturduğumuzda çok şey konuşuldu. Ben 'Tabanınızı nasıl ikna edeceksiniz? Parlamentonda ağırlığınız yok' dedim. Ben bir Kılıçdaroğlu bir de Davutoğlu ile görüştüm. En son Kılıçdaroğlu ile bir telefon görüşmem oldu. Ben de Sayın Özdağ ile randevusu olduğunu, bu konuları Özdağ ile konuşabileceğini söyledim."

'BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN MAKAM TALEP ETMEK DEĞİL'

"Benim taleplerim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini karşılamaya hazırdı. Benim için önemli olan bir makam, mevki talep etmek değil. Temel konu; ben ikna olmadım. Bu seçimin HDP desteği olmadan alınabileceğini... Açık açık konuştuk. Ben aslında büyük bir fedakarlıkta bulundum. Yoksa ülke bir felakete sürüklenirdi. Yoksa pazarlıklar da yapılırdı, cumhurbaşkanı yardımcılıkları da alınırdı... Eğer Sayın Yavaş yanlış anlamışsa tekrar ifade edelim...."

MANSUR YAVAŞ NE DEDİ?

Sinan Oğan, TRT'de yaptığı açıklamalarda , Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan talebi olmadığını belirterek, “Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hiçbir talebim olmadı. Seçimi kazanacağına dair hiçbir ikna edici bir şey kullanmadı” ifadelerini kullanmıştı. 

Oğan’ın bu sözlerine Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş’tan yalanlama geldi. Oğan’ın Kılıçdaroğlu’ndan makam talep ettiğini belirten Yavaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Hayır @DrSinanOgan bey, Sn. @kilicdarogluk'dan makam talebiniz oldu. Hem de 'Tabanımı ikna etmek için kamuoyuna deklare edilmesi gerekir, aksi halde ikna edemem' dediniz. Cumhur İttifakı'ndan talebiniz olduğunu duymadık. Şimdi tabanınızı nasıl ikna edeceksiniz merak ediyorum.” 

Yavaş, yaptığı ikinci bir paylaşımda ise yine Sinan Oğan'ı etiketleyerek, "Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmeyi yaptığınızda TBMM'deki tablo belli olmuştu, böyle bir konuşma da gerçekleşmedi. Baştan bu kanaatte olsaydınız ve gerçekten istikrarı düşünseydiniz Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ile hiç görüşmemeniz gerekirdi" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Global TV

Sinan Oğan Ata İttifakı Cumhurbaşkanlığı seçimi Kemal Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş