Sinan Oğan'dan istikrar vurgusu: Türkiye'nin istikrarı Türk dünyası için önemli

Sinan Oğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İlham Aliyev

28 Mayıs'taki seçimde Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklayan Sinan Oğan "HDP ile yan yana gelmem eşyanın tabiatına aykırı" dedi. Türkiye'nin istikrarının önemine dikkat çeken Oğan, "Türkiye'nin istikrarı Azerbaycan için, Kazakistan için, Türk dünyası için önemli, turan için önemli" diye konuştu.

28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklayan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, kararının nedenlerini TRT Haber'de açıkladı.

"HDP İLE YAN YANA GELMEM"

Oğan, "HDP ile yan yana gelmem zaten eşyanın tabiatına aykırı. Bazen bizi eleştiriyorlar. Ne yapsaydım, Türk milliyetçisi olarak HDP ile yan yana durup kendimi mi inkâr etseydim. Bugün geldiğimiz noktada HDP Türk siyasetini kilitleme yetisini yitirmiştir. Çabaları vardır. HDP'nin 'Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz' dediği yerde Türk milliyetçileri olmayacaktır." dedi.

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik harekatlar düzenleyerek bu bölgeleri güvenli hale getirdiğini kaydeden Oğan, buralara Suriyelileri gönüllü şekilde gönderdiğini anımsattı. Oğan, Suriye'de bir 'pkkistan' kurulmak istendiğini belirtti.

"CUMHURBAŞKANI SIRTINI HDP'YE DAYAMAYACAK"

HDP'ye ilişkin açıklamalarına devam eden Oğan, "Kemal Kılıçdaroğlu'nu şuna mecbur edecekler. Suriye'de bir 'pkkistan' kurmak. HDP'nin bütün hedefi cumhurbaşkanı belirleyecek konuma gelebilmek ve istediklerini almaktı. Bu asla mümkün olmayacak. Onların hayali gerçek olmayacak. Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğuna oturacak cumhurbaşkanının sırtında bir HDP, PKK gölgesi asla olmayacak, buna müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine eleştiriler yönelttiğini belirten Oğan, bunlara tepki gösterdi.

"2. TURA KALMIŞSANIZ BİZİM SAYEMİZDEDİR"

Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Oğan, "Sayın Kılıçdaroğlu'na sadece şu hatırlatmayı yapmak isterim. Siz bugün 2. Tura kaldıysanız bu, Sinan Oğan sayesindedir. Bunun farkında mısınız? Cumhurbaşkanlığı kazanmaya dair en ufak bir umut vermemişsiniz. 2. Tura kalmışsanız bugün, bizim sayemizdedir. Hala çıkmış bize bir şeyler söylüyorsunuz. Çıksın bize teşekkür etsin." diye konuştu.

Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği destek konusunda yapılan eleştirilere de cevap verdi.

"ALİYEV BENİ ARAMADI" 

Oğan, "ilham Aliyev beni aramamıştır. Bana Aliyev'den bir mesaj gelmemiştir. Aliyev'in böyle bir girişimde bulunacağı da aklımın ucundan geçmez. Bizim Turancı ruhumuzun doğal bir geleneğidir. Gönül bağı başka bir şeydir. Türkiye, Azerbaycan'ın Azerbaycan da Türkiye'nin iç işlerine karışamaz." dedi.

Oğan, Kılıçdaroğlu'nun İpek Yolu projesine de sert tepki gösterdi.

"TÜRKİYE'NİN İSTİKRARI TURAN İÇİN ÖNEMLİ"

Oğan, "Çin bile Zengezur Koridoru'nu kullanmak isterken sen nasıl Ermenistan'ın tarihi rüyasını gerçekleştirmeye yönelik adım atarsın? Zengezur Koridoru Türk dünyası için adeta nefes borusudur. Turancı bir adam olarak benim orada olmam mümkün değildir. Bu koridora halel getirecek her tür girişimin karşısındayım. Karabağ'da bir başarı sağlandı ama o başarıyı boğmak isteyen bir yapı olduğunu unutmamak lazım. Türkiye'nin istikrarı sadece Türkiye için değil, Türkiye'nin istikrarı Azerbaycan için, Kazakistan için, Türk dünyası için önemli, turan için önemli." diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Sinan Oğan Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimleri