Şener: Darbenin arkasında ABD'nin olduğunu biliyoruz ama ne kadar eleştirebiliyoruz

Katar ABD Haber Global
Şener: Darbenin arkasında ABD'nin olduğunu biliyoruz ama ne kadar eleştirebiliyoruz

Haber Global ekranlarında yayınlanan Kayıt Altında programına konuk olan gazeteci Nedim Şener, Katar ve BAE görüşmelerinin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerinin değerlendirildiği tartışmada, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğunu ancak eleştirilemediğini söyledi.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Saynur Tezel ile Kayıt Altında programına konuk olan Nedim Şener Katar ve BAE görüşmelerinin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerinin değerlendirildiği tartışmada, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğunu söyledi.

Şener konuya ilişkin açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Katar ve diğer Arap ülkeleriyle Türkiye'nin görüşme ihtiyaçları hangi temel üzerinde yürüyor? Bu sadece Türkiye'nin döviz ihtiyacı var ben Araplara bir gideyim, değil. Reuters muhabirinin hangi ülkede bununla ilgili bir soru aklına geldi? Türkiye'nin geldiği noktada bu görüşmelerin çok daha derinlikli jeopolitik ve stratejik derinliği var. Bunlar ABD'ye rağmen, Türkiye'nin coğrafyadaki oyun bozucu rolünü teyit eden görüşmelerse, ekonomiyi bırakın, güvenlik ile ilgiliyse. ABD'nin darbedeki rolü hep konuşuldu. iktidar ve muhalefet ABD'yi bu konuda ne kadar eleştirebildi? Bunu eleştirenler haklı. BAE eğer ki bir suçun faaliyse ben insan olarak asla affetmem. ABD bu darbenin arkasında değil mi? Ben Biden'ı gördüğüm zaman BAE'nin şeyhini gördüğüm zaman ne hissediyorsam aynı şeyi hissediyorum. Bu görüşmeleri Türkiye'nin yükselen aktör rolüne bağlamak istiyorum." 

 

Kaynak: Haber Global TV

Haber Global haber global canlı yayın Saynur Tezel Katar katar haberleri ABD haberleri ABD son dakika haberleri BAE BAE haberleri