Rusya Devlet Başkanı Putin, 12 Şubat Pazartesi günü Türkiye'ye geliyor

REUTERS
Gündem haberleri son dakika Vladimir Putin Rusya Dünya haberleri
Rusya Devlet Başkanı Putin, 12 Şubat Pazartesi günü Türkiye'ye geliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 12 Şubat Pazartesi günü Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

Son dakika haberi... Reuters'a göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 12 Şubat Pazartesi günü Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Eylül 2023'te Rusya'yı ziyaret etmişti. 

Daha önce Türkiye’yi ziyaret etmek istediğini anlatan Putin, “Sayın Erdoğan'la sürekli temas halindeyiz ve yakın tutumlara sahibiz. Kendisiyle görüşme imkanı bulmayı kesinlikle başaracağımızı düşünüyorum. Kısa süre önce bir ziyaret planlıyordum. Ancak bu ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun programı nedeniyle olmadı. Türkiye'ye gitmeye hazırdım. Bunu kendisine söyledim ancak hem onun hem de benim takvimim nedeniyle olmadı. Böyle şeyler oluyor. Ama belki önümüzdeki yılın başında ziyaret gerçekleştirme konusunda mutabakat sağlayabiliriz" demişti.

Putin, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Mart 2023'te çocukları Ukrayna topraklarından Rusya'ya yasa dışı olarak kaçırdığı gerekçesiyle savaş suçu işlemekle suçlanmış ve hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı.

O tarihten bu yana Putin altı ülkeyi ziyaret etti: Kırgızistan, Çin, Kazakistan, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan.

Putin'in Türkiye'ye ziyareti 7. ülke ziyareti olacak. Ayrıca Putin, Ukrayna savaşı sırasında ilk kez bir NATO ülkesini ziyaret etmiş olacak.