RTÜK'ten, 'Atatürk' belgeselinin engellenmesi iddiasına ilişkin açıklama: İnceleme başlatılacak

RTÜK Gündem haberleri

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 'Atatürk' belgesini yayınlamama kararı aldığı iddia edilen dijital yayın platformu 'Disney +' ile ilgili açıklama yaptı. Şahin, kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verildiğini bildirdi.

RTÜK tarafından Atatürk belgeselinin yayınlanmama kararı alınmasından dolayı Disney + hakkında inceleme başlatılmasına karar verildi. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 'Atatürk' belgesini yayınlamama kararı aldığı öne sürülen dijital yayın platformu 'Disney +' ile ilgili, "Kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir" dedi.

RTÜK Başkanı Şahin, Twitter üzerinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Disney +' isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan 'Atatürk' dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum." ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: DHA

RTÜK Ebubekir Şahin Gündem haberleri