Ramazan gelenekleri yaşatılıyor. 160 yıl önce başlayan uygulama bu yıl da bozulmadı

Haberglobal.com.tr
Ramazan Ayı Amasya Gümüşhane Erzincan

Ramazan gelenekleri pek çok kentte yaşatılmaya devam ediyor. Gümüşhane-Erzincan karayolundaki köyün sakinleri iftar vaktinde köye gelen misafirleri doyurmadan göndermiyor. Amasya'da da belediye bandosu tam 160 yıllık bir geleneği Ramazan ayı boyunca sürdürüyor.

Şehzadeler şehri Amasya’da 160 yıldır her Ramazan ayında kaleye çıkarak konser veren bando, Türkiye’nin en eski Ramazan bandosu olma özelliği taşıyor. Elektriğin olmadığı dönemlerde vatandaşlara iftar ve sahur vakitlerinin yaklaştığı bandoyla, vaktin dolduğu ise top atışıyla duyuruluyordu. Bu yıl da gelenek bozulmadı.

Üstü açık otobüsten çaldıkları şarkılar ve marşlarla kent merkezinden kaleye tırmanan bando takımı, iftar vaktine yakın Harşena Kalesi'ne çıktı. Ve burada mini bir konser verdi.

Ramazan gelenekleri yaşatılıyor. 160 yıl önce başlayan uygulama bu yıl da bozulmadı - Resim : 1

Gümüşhane-Erzincan karayolu üzerindeki Kırıklı köyünde de 20 yıl önce dönemin köy muhtarı tarafından başlatılan iftar yemeği geleneği sürdürülüyor. İftar saatinde yoldan geçenlerin misafir edildiği iftar sofrası Ramazan ayı boyunca köylüler tarafından kuruluyor. ve yolu köyden geçenlerle iftar ediliyor.