Putin öfkeden deliye döndü! Ukrayna yıkılana kadar savaş

Vladimir Putin Volodimir Zelenski Rusya Ukrayna Savaşı NATO Dünya haberleri Gündem haberleri ÖZEL HABERLER İstihbarat ABD
Putin öfkeden deliye döndü! Ukrayna yıkılana kadar savaş

Ukrayna ordusunun Rusya ana topraklarında Ağustos ayında başlattığı ve halen devam eden Kursk işgali, Vladimir Putin'i öfkeden deliye çevirdi. Kaynaklar Kremlin'in tüm ateşkes ve barış görüşmelerine kapıyı kapattığını ve Putin'in “Ukrayna yok olana kadar savaşı cehenneme çevireceğiz” dediğini ifade ediyorlar.

Rusya merkezli yayın organlarından Poyasnitelnaya Zapiska'nın, Kremlin kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre Ukrayna'nın Rusya'ya ait Kursk bölgesinde 6 Ağustos'ta başlattığı ve halen devam eden karşı işgal girişimi dolayısıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin “tüm barış olasılıklarının ortadan kalktığını” kabinesine ve Ordu kurmay kademesine iletti. Putin'in “Ukrayna yok edilene kadar savaşacağız ve cehenneme çevireceğiz” diyerek tüm gemileri yaktığı ifade ediliyor.

Putin öfkeden deliye döndü! Ukrayna yıkılana kadar savaş - Resim : 1
Kiev'in Kursk saldırısının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Ukrayna yok olana kadar savaşı cehenneme çevireceğiz" dediği iddia ediliyor.

YOK OLANA KADAR

Kremlin'den elde edilen bilgilere göre Vladimir Putin söz konusu kararı 25 Eylül tarihinde gerçekleştirilen Rusya Başkanlık Devlet Konseyi toplantısında aldı. Putin'in daha önce başta ABD olmak üzere NATO üyesi ülkelerin Kiev'e verdiği uzun menzilli silahların Rusya topraklarında kullanılmasına izin verilmemesi ve Batılı ülkelerin üçüncü yılının sonuna gelen savaşta Ukrayna'nın barış müzakerelerine oturtulmasına yönelik düşüncelerine güvendiği ifade edilmekte. Ancak Kiev'in beklenmeyeni yapıp Rus ana toprağına saldırması ve 2 aydır Kursk bölgesinde 40'a yakın yerleşim yerini kontrol altında tutması dolayısıyla Putin'in öfkesi taştı. Putin barış görüşmelerine kapıyı kapattığı gibi “Ukrayna devletinin yok edileceğini” kabinesine ve ordu yönetimine iletti.

CEVAP YOK

Elde edilen bilgilere göre Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ve Çek Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Petr Pavel'in barış için arabuluculuk yapmaya çalışsalar da Rusya bu önerilere cevap bile vermiyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Birleşmiş Milletler'in Rusya'yı barışa zorlamasını isterken Rusya ise cevap olarak nükleer silah kullanım doktrinini esnetmiş ve savunma bütçesini Sovyetler Birliği'nin Soğuk Savaş dönemindeki seviyesine çıkarma kararı almış durumda.

ATEŞKES KAPISI KAPANDI

Kaynaklara göre Kremlin savaştaki dış politika stratejisini daha önce Kiev'in tepkilerine göre belirledi. Zelenski, Rusya'nın işgalindeki topraklarda referandum yapılabileceğini açıkladı. Türkiye'de gerçekleştirilen esir takasında ise Putin, Moskova ile Batı dünyasının orta yolu bulma konusunda anlaşması karşısında güven duydu. Diğer yandan perde arkasında Paris'te gerçekleştirilen görüşmelerde Rus ve Ukraynalı askeri liderler ateşkes noktasına kadar geldiler. Anlaşmaya göre 22-23 Ağustos tarihinde geçici ateşkes uygulanacaktı. Kremlin kaynakları Kursk saldırısı ile gelecekteki olası bir ateşkes kapısının kapandığını da ifade ediyorlar.

Putin öfkeden deliye döndü! Ukrayna yıkılana kadar savaş - Resim : 2
Vladimir Putin'in 25 Eylül tarihinde gerçekleştirilen Rusya Başkanlık Devlet Konseyi toplantısında Ukrayna ile tüm ateşkes ve barış görüşmelerinin sonlandığını kabinesine ilettiği ifade edilmekte.

“CEHENNEME ÇEVİRECEĞİZ”

Putin'in ayrıca Başkanlık Devlet Konseyi toplantısında “savaşın tüm kuralları artık yürürlükten kalktı. Savaşı Ukrayna için cehenneme çevireceğiz ve Ukrayna yok edilene kadar da devam edeceğiz. Ukrayna ordusu tükeniyor ve gerekirse on yıllarca savaşacağız” ifadesini kullandığı da iddia edilmekte. Hükümette ve ordu kanadında daha önce barış görüşmelerini dile getiren seslerin de “sert şekilde susturulduğu” Kremlin'e yakın kaynaklar tarafından dile getirilmekte. Putin'in ayrıca “Batı ile büyük bir savaş olmadan” nükleer silah seçeneğine başvurmayacağı da sızan bilgiler arasında.

[email protected]

 

Kaynak: Web Özel