Prof. Dr. Naci Görür'den Hakkari'deki depremlerin ardından kritik uyarı: Çok önemli...

Hakkari Naci Görür Deprem
Prof. Dr. Naci Görür'den Hakkari'deki depremlerin ardından kritik uyarı: Çok önemli...

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari'de meydana gelen depremlerin ardından 'heyelan' uyarısında bulundu. Görür, "Hakkari’de ulaşım yolları çok sınırlı olduğu için olası bir acil müdahalede alternatif yolların yapılması çok önemlidir" dedi. 

AFAD'ın verilerine göre, Hakkari'de peş peşe 4.4, 4.5 ve 3.5 büyüklüklerinde 3 deprem meydana geldi. Depremler halkta paniğe neden olurken Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 

"Yüksekova Hakkari’de 4,7 ve ardından da 4,6 artçı deprem oldu. Depremler muhtemelen Bitlis- Zagros Bindirme kuşağının içerisinde" diyen Görür, depremin nedenini şöyle açıkladı:

"Bu bölgede depremin olması mümkün çünkü Arap Levhası kuzeye doğru hareket ederek Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı. Dolayısıyla Bitlis-Zagros bindirme kuşağında hareketlenmeler olabilir."

"HEYELAN GELİŞEBİLİR, ALTERNATİF YOLLAR YAPILMALI"

Prof. Görür, bölge için kritik bir uyarı da yaparak, "Hakkari'de bu depremler sonucu çeşitli yerlerde heyelanlar da gelişebilir. Hakkari’de ulaşım yolları çok sınırlı olduğu için olası bir acil müdahalede alternatif yolların yapılması çok önemlidir" ifadelerini kullandı.