Pentagon'dan İsrail ifşası, 7 Ekim bahane amaç savaş!

Dünya haberleri Gündem haberleri ÖZEL HABERLER İsrail Filistin haberleri İsrail Lübnan Gazze Hamas Hizbullah İstihbarat Pentagon
Pentagon'dan İsrail ifşası, 7 Ekim bahane amaç savaş!

İsrail'in, Gazze ve Lübnan'a müdahalede bulunmasına gerekçe oluşturan 7 Ekim saldırılarının öncesinde, iki bölgede operasyonlar için orduyu hazırladığı ve tatbikatlar yaptığı ortaya çıktı. Çatışmalardan önce başlayan bu hazırlıklar İsrailli yetkililerin “saldırılara cevap veriyoruz” yönündeki açıklamasıyla kamuoyuna yalan söylediklerini de ortaya koydu.

Başta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olmak üzere ülkedeki üst düzey yetkililer, insanlık suçuna dönüşen Gazze işgali ve tüm Orta Doğu'yu ateşe atma riski taşıyan Lübnan müdahalesine gerekçe olarak 7 Ekim saldırılarını ileri sürüyor. Siyonist yetkililer, İsrail'in Gazze'de Hamas, Lübnan'da ise Hizbullah tarafından saldırıya uğradığı için iki bölgeye müdahalede bulunduğunu iddia ediyorlar. Küresel savunma yayın organı Breaking Defense'in ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) elde ettiği bilgilere göre ise İsrail ordusu olası bir Filistin işgali için 7 Ekim'den önce 2 askeri tatbikat gerçekleştirdi ve henüz Hizbullah çatışmalara müdahil olmadan evvel birlikleri işgal için hazırlayıp modernize etti.

Pentagon'dan İsrail ifşası, 7 Ekim bahane amaç savaş! - Resim : 1
İsrail'in Gazze'de yıkım yaratan yeni zırhlı savaş aracı 'Eitan'ı Lübnan işgalinde de kullandığı iddia edilmekte.

YIKMAYA HAZIRLANDILAR

Pentagon kaynaklarına göre İsrail önce deniz ve nehir baskın operasyonları için yeni 'Eitan amfibik zırhlı savaş aracı'nı Nahal Deniz Piyade Tugayı'na entegre etti. Söz konusu aracın yanı sıra çatışma alanı gözlem cihazlarına da sahip modernize edilmiş diğer zırhlı savaş araçları da Gazze'de Mayıs ayında siviller üzerinde kıyım gerçekleştiren İsrail Kara Kuvvetleri 162. Bölüğü tarafından kullanıldı. İsrail ayrıca ana savaş tankları da dahil olmak üzere tüm zırhlı araçlarına yeni Trophy zırh koruyucu sistemi ekledi.

HALK ÜZERİNDE DENENDİ

Rusya-Ukrayna Savaşı'nı çalışan komuta kademesi ayrıca kamikaze drone saldırılarına karşı tankların tepesine metal yuvalar monte etti. İsrail Hava Kuvvetleri'nin on binlerce insanın ölümüne sebep olan hava saldırılarının yanı sıra henüz test aşamasında olan 'Roem' isimli otomatik top atış sistemi de masum halkın yaşadığı binalar üzerinde denedi. Uzaktan kumandalı D-9 Buldozer sistemleriyle Gazze'ye giren İsrail, bölgede taş üstünde taş bırakmadı. Pentagon kaynakları ayrıca İsrail'in 7 Ekim'den 4 ay önce olası bir Gazze müdahalesi için iki büyük tatbikat yaptığının da altını çizdiler. 

ROBOTİK TEKNOLOJİ SAHADA

Pentagon kaynaklarına göre İsrail çok sayıda eski zırhlı aracı da parçalayıp robotik savaş sistemleri olarak yeniden sahaya sürmüş durumda. Soğuk Savaş'ın sembol zırhlı personel araçlarından olan M113'ler insansız savaşır hale getirildi. İsrail ayrıca modernize edilmiş 'Hermes 450' ve 'Skylark' dronlarını da Lübnan operasyonlarında kullanıyor.

Pentagon'dan İsrail ifşası, 7 Ekim bahane amaç savaş! - Resim : 2
Pentagon kaynakları İsrail'in 7 Ekim'den önce Lübnan'a askeri müdahale için ciddi hazırlıklar yaptığını iddia etmekteler.

DENİZDEKİ DEMİR KUBBE

İsrail ilk kez Gazze ve Lübnan Savaşı'nda kullandığı 'Sa'ar' korvetleriyle de denizden ayrım gözetmeden bombalamaya devam ediyor. İsrail ayrıca deniz savaş gemilerinin tamamına karada kullanılan Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi'nin deniz savaşları için tasarlanan versiyonu 'C-Dome' sistemini de entegre etmiş durumda. Tüm dünyadan gizli şekilde aylar önce Lübnan Savaşı'na hazırlanan İsrail ordusu sınırda iki yeni Dağcı Tugayı da oluşturdu. Bu tugaylar ise İsrail'in Lübnan sınırını koruyan 91. Piyade Bölüğü 769. Bölgesel Birliği'ne eklenerek işgale katılıyorlar. İsrail organizasyon şemasını yenileyerek 91. Bölüğün geri kalan tüm unsurlarını ise “yalnızca Hizbullah hedeflerine doğru” yönlendirmiş durumda.

10 YENİ F-35 

İsrail'in kuzey hava sahasını koruyan Ramat David Askeri Üssü'ndeki helikopter filo sayısı da üç kat arttırıldı. İsrail'in üsse yeni ikmal uçakları, ağır askeri nakliye uçakları, 10 yeni F-15 ve 8 yeni F-35s savaş uçağı da konuşlandırdığı gelen bilgiler arasında. İsrail'in yeni Hermes SİHA'larını ise Palmachim Hava Üssü'nden havalandırdığı bilgisi paylaşılırken, hem Gazze hem de Lübnan'daki 'tünel savaşları' için de 98. Bölük'e bağlı komandolar ve askeri mühendislerin görevlendirildiği bilinmekte.

[email protected]

 

Kaynak: Web Özel