Ortak hafıza Kavala'da sergilendi

Samsun Karadeniz yunanistan
Ortak hafıza Kavala'da sergilendi

Yunanistan’ın Kavala kentinde, İç Anadolu'dan göç eden mübadillere ait eşya ve fotoğraflardan oluşan "Konya ve Sille Hazineleri" sergisinin açılışı yapıldı.

Konya Selçuklu ile Kavala Belediyeleri, Muhammed Ali Araştırma Merkezi (MOHA), Yeni Gerveli Kapadokya Araştırmaları Merkezi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle Anadolu'dan göç eden mübadillere ait eşyaların yer aldığı sergi bir düzenlendi. Kavala'da düzenlenen serginin açılışına Konya Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Karadeniz Rumeli Dernekleri federasyonu Başkanı Salih Meriç, yönetim kurulu üyesi Ahmet Biltekin , BRTK delegesi Turan Özön katıldı.

İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

Karadeniz Rumeli Dernekleri federasyonu heyeti önce Kavala Belediyesini ziyaret ederek Samsun Büyükşehir belediyesi ve Kavala Belediyeleri arasında 2011 yılında imzalanan üst düzey işbirliği kapsamında ilişkilerin arttırılarak devam edilmesi için görüştü. Bu görüşmelerin sonucunda Kavala'da ortak etkinlik düzenlenmesi ve ardından Samsun'un ziyaret edilmesi kararlaştırıldı.

DOSTLUK ATA'NIN MİRASI

Kavalalı Mehmet Ali Paşa evinin önündeki tören alanında düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Meriç dostluk mesajları paylaştı. Kavala Belediye Başkanı Theodoros Mouriadis konuşmasında "Gözümüzün önünden geçecek nadide yadigarların fotoğrafları ayrı bir duygu yükü taşıyor" dedi. Başkonsolos Aykut Ünal da, Türk-Yunan dostluğunun, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’ye bıraktığı bir miras olduğunu vurgulayarak "Bu mirasın korunması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" ifadesini kullandı.

[email protected] 

Kaynak: Web Özel