Orman yangınlarına ne kadar hazırız? 9 uçaktan 4'ü uçuşa hazır

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Yangını Vahit Kirişci Marmaris Muğla haberler

Geçen yıl Muğla ve Antalya yangınlarında 135 hektar alan kül olmuştu. Çıkan yangınlara THK uçakları müdahale edememişti. Bu yıl yapılan toplantıda OGM yangına müdahale filosunun sezon hazırlıkları açıklandı.

Bakan Prof. Dr. Vahit Kirişçi'nin katıldığı İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünde gerçekleşen 2022 yılı orman yangınları hazırlık değerlendirme toplantısı gerçekleşti.

Orman yangınları konusunda bu yılki stratejisini ve hazırlık çalışmalarından bahsedildi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi konuşmasında, bu yıl orman yangınlarıyla mücadelenin özellikle teknoloji yoğunluklu bir strateji çerçevesinde gerçekleştirileceğini belirten Kirişçi, ''Yangınlara karşı hava ve kara gücümüzü daha da güçlendiriyoruz. 39 olan helikopter sayımızı 55'e, uçak sayımızı  3'ten 20'ye, İHA sayımızı 4'ten 8'e yükselttik. Rezerv güç olarak 25 helikopter, 2 uçak ve 1 İHA hazırda beklemektedir. Hava gücü olarak hazırlıklarımız bu manada tamdır.

Yangınların söndürülmesinde en önemli güç olan karadan müdahale ekiplerini de önemli ölçüde artırdık. Orman teşkilatı başta olmak üzere, jandarma, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımıza gönüllü  eğitim verdik.

Bu eğitimlere 21 bin teşkilat mensubumuzun yani sıra 20 bin askeri personel ve 100 binin üzerinde gönüllü vatandaşımızın  katıldığını belirtmek isterim.  Yeni katılacak 5000 işçi, 283 mühendis ve 1.500 orman muhafaza memurumuz ile ekiplerimizi daha da güçlendirdiğimizi belirtmek isterim. Bununla birlikte, kara gücünün toplamda 1.350 arazöz, 692 iş makinası ve 2 bin 270 ilk müdahale aracıyla güçlendirildiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Karayolları Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile koordinasyon çerçevesinde rezerv güç olarak 185 dozeri, 12 su tankerini, 25 greyderi, 1.913 ekskavatörü ve 229 treyleri de şu anda rezerv gücümüz olarak envanterde bulunduruyoruz'' şeklinde açıkladı.

 

Kaynak: Haber Global TV

orman yangınları muğla muğla orman yangını Marmaris orman yangını Marmaris Marmaris son durum