Netanyahu: Rehineleri alınca İsrail, savaşa geri dönecek

İsrail Gazze Filistin Dünya haberleri Binyamin Netanyahu
Netanyahu: Rehineleri alınca İsrail, savaşa geri dönecek

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları insani ara ile 5 gündür durmuşken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ateşkesin son gününde, “Rehinelerimizi geri alma aşaması bittikten sonra İsrail savaşa geri dönecek mi? Benim cevabım net bir şekilde evet” dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, rehineleri alma aşamasının tamamlanmasından sonra net bir şekilde Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüreceğini açıkladı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Rehinelerimizi geri alma aşaması bittikten sonra İsrail savaşa geri dönecek mi? Benim cevabım net bir şekilde evet” dedi.

Gazze Şeridi’ndeki insani aranın son gününe girilirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, insani aranın sona ermesinin ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların devam edeceğini açıkladı. Netanyahu, "Savaşın başından itibaren üç hedef belirledim. Hamas'ın ortadan kaldırılması, kaçırılanların geri getirilmesi ve Gazze'nin bir daha asla İsrail için bir tehdit oluşturmaması. Bu üç hedef halen geçerliliğini korumaktadır" dedi.

ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATIP DÜZİNELERCE KAÇIRILMIŞ İNSANIMIZIN DÖNMESİNİ SAĞLADIK

Netanyahu, "Geçtiğimiz hafta çok büyük bir başarıya imza attık. Düzinelerce kaçırılmış insanımızın geri dönmesini sağladık. Bir hafta önce hayal gibi gelebilirdi ama bunu başardık. Ancak son birkaç gündür bir soru duyuyorum. Rehinelerimizi geri alma aşaması bittikten sonra İsrail savaşa geri dönecek mi? Benim cevabım net bir şekilde evet” ifadelerini kullandı.

BU BENİM POLİTİKAM HERKES BUNUN ARKASINDA DURUYOR

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların devam edeceğini vurgulayan Netanyahu, "Bu benim politikam, tüm kabine bunun arkasında duruyor, tüm hükümet bunun arkasında duruyor, askerler bunun arkasında duruyor, halk bunun arkasında duruyor, yapacağımız şey tam olarak bu” dedi.

 

İSRAİL GENELKURMAY BAŞKANI HALEVİ'DEN “İNSANİ ARANIN” ARDINDAN GAZZE’YE YÖNELİK SALDIRI PLANINA ONAY

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin “insani ara” sonrası abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırı planını onayladığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Halevi'nin Güney Komutanlığını ziyaret ettiği belirtildi.

Burada üst düzey komutanlarla görüşen Halevi’nin 24 Kasım’da başlayan “insani ara” sonrası Gazze’ye yönelik saldırı planına onay verdiği ifade edildi.

Halevi’nin burada yaptığı konuşmada, “Ne yapılması gerektiğini biliyoruz ve bir sonraki aşamaya hazırız.” ifadesini kullandığı kaydedildi.

GALLANT: İSRAİL ORDUSU, GAZZE'YE SALDIRMAYA HAZIR

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın da Gazze’deki esirlerin getirilmesi için istihbarat birimi yetkilileriyle bir araya geldiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gallant, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırılara yeniden başlamaya hazır olduğunu ifade etti.

İsrail ile Hamas arasında esir takası kapsamında 24 Kasım’da Gazze’deki çatışmalara 4 gün “insani ara” verilmesi için mutabakata varılmıştı.

Söz konusu mutabakat, daha sonra 2 gün uzatılmıştı. Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda “insani aranın” en az 2 gün daha uzatılması için görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor.

 

Kaynak: İHA