Netanyahu için şok iddia!

İsrail Binyamin Netanyahu Gazze Dünya haberleri Gündem haberleri Mossad Filistin İsrail Filistin haberleri ÖZEL HABERLER İstihbarat
Netanyahu için şok iddia!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında, savaş ve insanlık suçu işledikleri gerekçesiyle Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde açılan dava devam ediyor. İstihbarat kaynaklarından gelen bilgilere göre Mossad'ın finanse ettiği İsrailli bir hukuk örgütü ise mahkemeyi sıkıştırıyor.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan, geçtiğimiz ay haklarında tutuklama kararı çıkarılması talebiyle dava süreci başlatılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında şok edici açıklamalarda bulundu. Khan, “bazı Dünya liderlerinin” ve “İsrail içinden bazı aktörlerin” kendisine tutuklama kararı çıkarmaması için büyük bir baskı kurmaya çalıştıklarını açıkladı. Uluslararası istihbarat haber sitesi Intelligence Online'ın (IO) elde ettiği bilgilere göre baskı kuranlar arasında Mossad bağlantılı dernekler ve “Netanyahu'nun arkadaşı” olduğu iddia edilen emekli bazı NATO komutanları da bulunmakta.

Netanyahu için şok iddia! - Resim : 1
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan, Binyamin Netanyahu ve Yoav Gallant'ın yargılandığı davada "baskı altında olduğu" yönündeki açıklamasıyla dikkat çekti.

İNSANLIK SUÇU 

20 Mayıs 2023 tarihinde başlayan UCM dava sürecinde Netanyahu ve Gallant hakkında, Ekim 2023'den itibaren Filistin'in Gazze Şeridi topraklarında “savaş suçları” ve “insanlığa karşı suçlardan dolayı” cezai sorumluluk taşıdıklarına yönelik makul gerekçeler bulunduğu iddiası ortaya konmuştu. Saygın uluslararası istihbarat haber sitesi Intelligence Online'ın (IO) elde ettiği bilgilere göre Başsavcı Khan'ın ifade ettiği baskıların ne olduğu da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İşte o çarpıcı bilgiler:

MOSSAD TEHDİTİ

UCM'ye baskı kuranlar arasında İsrailli kalabalık bir hukuk grubu bulunuyor. Bulabildikleri her hukuki boşluk üzerinden UCM'ye yönelik kınama yayınlayan ve UCM'ye dosyalar sunan İsrail merkezli 'Shurat HaDin-İsrail Hukuk Merkezi' adlı sivil toplum kuruluşunun hükümetle bağlantıları ve İsrail'i uluslararası alanda her koşulda savunuyor olması dünya kamuoyunda iyi biliniyor. STK'nın 2006 yılından bu yana İsrail dış istihbarat servisi Mossad tarafından finanse edildiği ve yönlendirildiği de biliniyor. 

DERİN LOBİ

STK'nın tarihinde Mossad ile bağlantısını açıkça ortaya koyan 7 büyük skandal olay bulunmakta. Elde edilen istihbarat bilgilerine göre UCM savcıları kendilerinin “Mossad tarafından tehdit edildiklerini” düşünüyorlar. Diğer yandan adı verilmeyen üç İsrailli sivil toplum kuruluşunun UCM'de lobi yapmaya çalıştığı ve mahkemeyi İsrail lehine karar verdirtmeye yönelik faaliyetler içerisinde oldukları da iddia ediliyor. 

Netanyahu için şok iddia! - Resim : 2
UCM'de görülen davada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu kurtarmak için Mossad'la bağlantılı bir hukuk derneğinin devreye girdiği ve savcıların kendilerini "tehdit altında hissetikleri" iddia edilmekte. 

BİBİ'NİN ARKADAŞLARI 

Elde edilen üçüncü istihbarat bilgisi ise Netanyahu'nun “arkadaşları olan emekli üst düzey NATO yetkililerini devreye soktuğu” yönünde. IO'nun edindiği bilgilere göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu istihbarat deneyimine sahip ve İsrail dostu olan emekli üst düzey NATO komutanlarından yardım istedi. Emekli komutanların ise Netanyahu'nun yargılanmaması için UCM'ye sıklıkla uğrayarak yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdikleri iddia edilmekte.

[email protected]

 

Kaynak: Web Özel