MYK sonrası Ömer Çelik'ten açıklama: Karabağ toprağı Azerbaycan'ındır! Ermenistan işgalcidir

Azerbaycan Türkiye AK Parti
MYK sonrası Ömer Çelik'ten açıklama: Karabağ toprağı Azerbaycan'ındır! Ermenistan işgalcidir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK sonrası yaptığı açıklamada Ermenistan-Azerbaycan arasındaki çatışmaya değinerek "Karabağ toprağı Azerbaycan'ındır! Ermenistan işgalcidir. Türkiye sonuna kadar Azerbaycan'ın yanındadır" dedi.

 AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı saat 17.05'te başladı.Toplantı sonrası parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

 

 

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları: 

Sayın genel başkanımız teşkilat başkanlarına kongre ile ilgili talimatlar verdi. Ekim ayında kongrelerimiz başlayacak. Sayın Cumhurbaşkanımız imkanlar müsait olursa kongrelere katılacaklardır. İnsan Hakları Başkanlığımız kapsamlı bir şekilde kendisine ait dosyalarla ilgili yaklaşımları, stratejileri sundu. Çevre ve Şehircilik Başkanlığımız Çiğdem Hanım çok kapsamlı bir sunum yaptı. Kuzey kutbundaki buzulun üstünde tek başına kalmış, herhangi bir yere gidemeyen kutup ayısının durumu istisnai bir örnek değil. Sanayileşmiş ülkeler denilen bazı ülkeler konuyu geriden takip ederek kirletme oranların azaltılmasına vurgu yapıyorlar. Bunun yeterli olmadığını, kapsamlı bir şekilde olması gerektiğini Çevre ve Şehircilik Başkanımız anlattı.

Sayın Emine Erdoğan hanımefendi öncülüğündeki 06 projesi uygulamaya konuldu. İstanbul Havalimanı'nın risk belgesine sahip olması gibi istisnai durumlar, başka ülkelerde olmayan öncülüklerimiz var.

KUVEYT EMİRİ'NİN VEFATI

Kuveyt Emiri'nin vefat ettiğine dair bir haber var. Allah'tan rahmet diliyoruz. DRost ve kardeş Kuveyt halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye'nin terörle mücadelesi dünyanın en meşru mücadelesidir.

DİYARBAKIR ANNELERİ

Diyarbakır annelerinden Çetin Ailesi evlatlarına kavuştu. İçişleri Bakanlığımız ve yetkili kurumlarımız üstün gayret sarfediyorlar. Erdal Çetin 13 yaşında iken terör örgütü tarafından dağa çıkarılmıştı. Şimdi bu çocuk güzel bir gelecek kurmak için ailesine kavuştu. Her zaman bu kürsüden Diyarbakır annelerinin vicdan nöbetine selamlarımızı gönderiyorum. Bazı muhalefet partilerin bu konuya hiç girmemesi çok dikkatimizi çekiyor. Bu bir vicdan hareketedir. Olur olmaz her konuda söz söyleyen partilerin bu konuda hiçbir şey söylememesi vicdani açıdan kabul edilebilir değildir. Çocuk yaşta dağa götürülen bu çocukların geleceğini kurtarmak için annelerin verdiği mücadeleye en azından biz de sözlerimizle, duruşumuzla destek vermeliyiz. Uluslararası basının birtakım ekstrem olaylarında gösterdiği hassasiyeti bu konuda göstermediklerinin altını çiziyorum. 

ERMENİSTAN'IN SALDIRILARI

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısını şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Azerbaycan ve Türkiye aynı kadere, geleceğe ve aynı değerlere sahip iki ülke. Ermenistan ateşkesi ihlal etti, barbarca bir saldırıyla soykırımvari saldırıda bulundu. Türkiye olarak sesimizi yükselttik. Cumhurbaşkanımızın mesajı nettir, Türkiye sonuna kadar Azerbaycan'ın yanındadır. Altını çizerek söylüyorum, Azerbaycanlı kardeşlerimiz nasıl istiyorsa, ne şekilde istiyorsa, ne kadar istiyorsa Türkiye Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edecektir. 

Uluslararası toplum Ermenistan'ın saldırılarını kınamalıdır. Karabağ toprağı Azerbaycan'ındır. Ermenistan işgalcidir. Ermenistan barışı bozan bir provokasyona imza atmıştır. Ermenistan işgal ettiği toprakları terk ettiği anda sorun çözülür. Minsk grubu 30 yıldır hiçbir meseleyi çözememiştir adeta çözümsüzlüğü sürdürmek şeklinde bir faaliyet göstermektedir

"'ERMENİ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ' İDDİASI TAMAMEN YALAN"

Ermenistan panik içinde, Paşinyan'ın yalanlarına kimse inanmadı. Saflarında savaşan paralı askerler olduğu ve PKK unsurlarıyla yakın bağlantıları olduğu ortaya çıkıyor. Ermenistan başbakanı bunu örtbas etmek için Türkiye'nin oraya cihatçı gruplar gönderdiğini söylüyor. Halbuki oraya yabancı unsurları getiren Ermenistan'dır

POMPEO'NUN YUNANİSTAN ZİYARETİ

ABD’nin tarafsız duruşuna gölge düşüren bir durumdur. Adada sadece Rum tarafının ziyaret edilmesi, Yunanistan’ın 2 defa ziyareti, tek yönlü destek açıklamaları bölge barışına hizmet etmez. Müttefiklik ilişkilerimiz açısından yakışıksız bir durum ortaya çıkar. Dengeli politikasına geri dönmesi gerektiğini düşünüyoruz.

DOĞU AKDENİZ İÇİN DİPLOMASİ TRAFİĞİ 

Türkiye bir müzakere devletidir, istemezlerse sahada çözeriz.Hak ve menfaatlerimizi koruma politikasından dönmeyiz

KOBANİ OLAYLARI SORUŞTURMASI

Bir isyan çağrısıyla 37 vatandaşımız hayatını kaybetti. "PKK terör örgütü değildir" diyenler, o gün açıkca isyan çağrısı yaptılar. Bu dünyanın her yerinde suçtur. Öylesine zavallı bir düşünce var ki, teröre destek veriyor demokrasiden bahsediyor. "PKK terör örgütü değildir" demek hukuk devletine sabotaj girişimidir. Tek tek dosyaları bilemeyiz bu yargının işi. Yargı süreci hukuka uygun olarak devam ediyor.

 

 

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK Karabağ Azerbaycan