Ekrem İmamoğlu'dan mobil halk ekmek büfeleriyle ilgili açıklama

İBB Ekrem İmamoğlu Tarım ve Orman Bakanlığı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, mobil halk ekmek büfeleriyle ilgili iddialar hakkında konuştu. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ekmeklere ilişkin genelgesi, yeni bir tartışmaya neden oldu. Genelgeyle, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın pazarlar dışında seyyar ekmek satışını yasakladığı iddia edildi.

Bu genelge İstanbul'da kısa zaman önce faaliyete geçen mobil halk ekmek büfeleriyle ilgili de tartışmaları beraberinde getirdi. 

İstanbul Fırıncılar Odası, genelgeye atıf yaparak İBB'nin mobil büfelerle Halk Ekmek satışı yapamayacağını söyledi. 

İMAMOĞLU'DAN AÇIKLAMA

İBB ise, 'satışa devam edeceğiz' açıklaması yaptı. Katıldığı bir programda konu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da soruldu. İmamoğlu, iddialarla ilgili olarak bakanlığın yaptığı açıklamayı işaret ederek, "Zaten devam edecekti. Dün yazılan yazı sahaya başka türlü uygulama olarak yansısaydı bile biz ekmek satışımıza devam edecektik. Hazırlığımız o yöndeydi. Tarım bakanlığı onu kastetmediklerini ifade ettiler. Dolayısıyla sorun kalmadı. Dünkü kararın ilk intibası hepimizi çok üzmüştür. Tarım bakanlığının bu şekilde sürecin bunu ima etmediğini ifade etmediğini açıklaması sorunu çözmüştür şimdilik. Ekmek davası konusunda hiçbir engel tanımayacağız" dedi. 

Kaynak: Haber Global TV

halk ekmek istanbul halk ekmek Ekrem İmamoğlu