"İBB'nin mobil ekmek büfeleri yasaklandı" iddiası! Bakanlıktan açıklama geldi

İBB
"İBB'nin mobil ekmek büfeleri yasaklandı" iddiası! Bakanlıktan açıklama geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından seyyar ekmek satışlarıyla ilgili bir genelge yayımlandığı ve böylelikle İBB'nin mobil ekmek büfelerinin yasaklandığı iddia edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı söz konusu iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın pazarlar dışında seyyar ekmek satışını yasaklayan bir genelge yayımladığı iddia edildi. Yayımlandığı iddia edilen genelgeye göre artık pazarlar dışında seyyar araçlar ve mobil araçlar ile manav, kasap ve sokaklarda ambalajsız veya ambalajlı ekmek, diğer ekmek çeşitleri ve pide satışı yapılamayacak.

"MOBİL ARAÇLARDA EKMEK SATIŞINI DA YASAKLAMIŞ OLDU"

Genelgeyi sosyal medya hesabından paylaşan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, " Tarım ve Orman Bakanlığı, ekmek satışına ilişkin genelge yayımladı! Halkın ekmeğiyle oynamaya devam ediyorlar. Bu genelgeyle Tarım Bakanlığı mobil araçlarda ekmek satışını da yasaklamış oldu" ifadelerini kullandı.

"HALKIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Nama, "Halkın ekmeğine göz dikenlere tavsiyem, Halk Ekmek'in kuruluş tarihini iyi araştırıp okumalarıdır... Geçim sıkıntısı yaşayan halkımızın yanında olmaya, ucuz ve sağlıklı ekmek sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Nama açıklamasının devamında "Yarın 40 noktada, 40 mobil araçla halka ucuz ve sağlıklı ekmeği ulaştırmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"GEREKİRSE EKMEĞİ EVİNİZE TESLİM EDERİZ"

Konuyla ilgili olarak İBB Sözcüsü Murat Ongun da açıklamada bulundu.

Ongun, "İstanbul Halk Ekmek, mobil hizmet araçları ile İstanbullulara sağlıklı ve ucuz ekmek hizmetini her koşulda sürdürecektir. Vatandaşlarımız kamuoyuna yansıyan haberlerle ilgili endişe etmesin. Gerekirse ihtiyaç duyduğunuz ekmeği evinize teslim ederiz" dedi.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Tarım ve Orman Bakanlığı ‘Tarım ve Orman Bakanlığı Mobil araçlarda ve İBB’nin ekmek büfelerinde ekmek satışını yasakladı’ iddiaları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada yapılan haberler ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. İddiaların kamuoyunu yanlış bilgilendirildiği ve Bakanlığı karalama maksadı taşıdığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Nitekim, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 04.01.2012 tarihinde yayımlanan ‘Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’ ile tüketime sunulan ekmek, ekmek çeşitleri ve ekşi hamur ekmeklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, muhafaza, taşıma ve pazarlanmasına yönelik özellikler belirlenmiştir.21.01.2021 tarihli, söz konusu Talimat ‘Konu: Konutta Ekmek Üretimi Talimat’ başlığı altında yayımlanmış bir bildirimdir. Sonuç olarak; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, İBB'nin mobil büfeler ile ekmek satışını yasaklayan bir bildirimi/genelgesi söz konusu değildir.”

Kaynak: Haber Global TV

İBB