MHP lideri Bahçeli'ye verilen hediye Atina'yı karıştırdı

Devlet Bahçeli yunanistan MHP

Ülkü Ocakları'nın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hediye ettiği "Denizlerdeki Misak-ı Millimiz" adlı çalışma Atina'yı karıştırdı. Haritada, Ege adalarıyla birlikte Girit de Türkiye ait olarak gösteriliyor. Yunan yetkililer, harita nedeniyle Türkiye'yi Ege'de tansiyonu yükseltmekle suçladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Haziran'daki Meclis Grup Toplantısında Yunanistan'a "Ege’nin karşı kıyısında açıkça krize oynayan Yunanistan hükümetine diyorum ki aklını başına almayanın aklını almak bizim için çocuk oyuncağıdır" ifadeleriyle seslenmişti.

MHP lideri Bahçeli Kurban Bayramı'nın ikinci gününde Ülkü Ocakları'yla bayramlaştı. Bahçeli'ye ziyareti sırasında Ülkü Ocakları tarafından hazırlanan "Denizlerdeki Misak-ı Millimiz" adlı çalışma sunuldu. Çalışmada Ege adaları ve Girit, Türkiye toprağı olarak gösterildi.

Harita Yunanistan'da yankı buldu. Türkiye'yi Ege'de tansiyonu yükseltmekle suçladı. Kathimerini gazetesine konuşan diplomatik kaynaklar Atina'nın özür beklediğini söyledi. Diplomatik kaynaklar, "Maalesef bu görüntü, bizim Türkiye ile her gün yaşadığımız ve gerilimi tırmandıran aşırı uçtaki açıklamaların bir kısmı" derken Yunan yetkililer "Bir an önce ülkemizin toprak bütünlüğünü şüphede bırakan bu kabul edilemez olayın düzeltilmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

MHP lideri Bahçeli'ye verilen hediye Atina'yı karıştırdı - Resim : 1

MİÇOTAKİS'TEN KÜSTAH SÖZLER!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis de haritanın Bahçeli'ye hediye edildiği anın fotoğrafını paylaşıp şu ifadeleri kullandı:

"Şu haritaya bir bakın. Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos, Türkiye hepsini ele geçirmiş. Aşırılıkçıların hummalı bir rüyası mı yoksa Türkiye'nin resmi politikası mı? Başka bir provokasyon mu yoksa gerçek hedef mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük koalisyon ortağının son maskaralıklarına ilişkin konumunu belli etmeli."

Yunanistan uluslararası hukuku hiçe sayarak Ege adalarını silahlandırıyor. Türkiye, Yunanistan'ın adaları silahlandırmasına en başından beri karşı çıkıyor. İhlallerin başladığı 1960'lardan beri Yunanistan nezdinde diplomatik kanallardan protesto ediyor, ihlallerin durmasını talep ediyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Ülkü Ocakları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Yunanistan