MHP lideri Bahçeli'den İsrail-Hamas savaşı açıklaması: BM acilen devreye girmelidir

MHP Devlet Bahçeli Filistin İsrail

İsrail-Hamas savaşı ile ilgili konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Filistin ve İsrail arasındaki çatışmaların küresel alana sıçrama ihtimalini de hesaba katarak barış görüşmeleri başlamalıdır. BM acilen devreye girmelidir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

Filistin bir asırdır felaketlerin pençesindedir. Adil ve kalıcı bir barış zeminini sağlayacak kararlılık gösterilmediği sürece İsrail-Filistin sorununda bir arpa boyu yol alınamayacaktır.

İsrail-Filistin arasındaki geniş çaplı krize sağduyu ile yaklaşmak, bir an evvel arabulucuları devreye sokmak uluslararası toplumun acil gündemi olmalı.

İki devletli çözüm gerçekleşmeden silahların susması, kanın durması, şiddet sahnelerinin son bulması bir hayaldir. Yaşananlar felakettir. Sivil can kayıplarının bahanesi olmaz.

İsrail yıllarca Filistinli kardeşlerimize zulmetmiştir. Dünyanın gözü önünde tarifi olmayan insanlık suçları işlenmiştir. Uluslararası hukuk çiğnenmiş, BM kararları yok sayılmıştır. BM acilen devreye girmelidir. Filistin ve İsrail arasındaki çatışmaların küresel alana sıçrama ihtimalini de hesaba katarak barış görüşmeleri başlamalıdır. 

Hükümetin yapıcı dengeli ve sorumlu durusu takdire şayandır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atacağı adımlar desteklenmeli ve sahiplenilmelidir.

"FİLİSTİN DEVLETİ'NİN TANINMASI ERTELENEMEZ"

ABD'nin dostluk ve müttefiklik kapsamında Türkiye'yi desteklemesi bölge huzuruna saygın bir destek olarak yankı bulacaktır. Bağımsız ve egemen 1967 sınırları dahilinde başkenti Kudüs olan bir  Filistin Devleti'nin tanınması ertelenemez, geciktirilemez bir zorunluluktur.

MESCİD-İ AKSA İLK KIBLEMİZDİR

Adalet tecelli etmeden hak yerini bulmadan sıkılı yumruklar açılmayacak. Akan kan durmayacaktır. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir. Tarihi statüsü her türlü tartışmaya kapalıdır. İki devletli çözüm hedefiyle inanç ve insan hakları teyit edilmelidir. Filistin'in huzuru İsrail'in huzuru demektir. 

SINIR ÖTESİ OPERASYONLARIN ARKASINDAYIZ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu insan üstü bir mücadelenin, destanlaşmış bir istiklal çabasının muhteşem bir sonucudur. Kurtuluşun ve kuruluşun beşeri kaynağı Türk Milletidir. Devlet tektir, edebi ünvanı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Türkiye Cumhuriyeti insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı bir hukuk devletidir. Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.

Irak ve Suriye'yi parselleyen terör örgütlerini besleyen ülkelerin hedefi Türkiye'dir. Siyasi amaçlarda teröristleri silahlandırıp sahaya sürmek tüm insanlığa doğrultulmuş bir silahtır. 

Vatanımızın bütünlüğüne hangi alçaklar musallat oluyorsa açık hedef onlardır. Bu niyetlerin eşkalini biliyoruz. Teslim olmayacağız, zalimlere direne direne, sonuna kadar ülkemizi müdafaa edeceğiz. Sınır ötesi operasyonların da arkasındayız. 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BELİ KIRILMIŞTIR

TSK gecenin karanlığında Suriye'nin kuzeyini ışıl ışıl aydınlatmış teröristlere bombalar yağdırmıştır. Terör örgütünün beli kırılmıştır. Türkiye'ye saldırmanın ödenecek bir bedeli vardır. Ağır sonuçları vardır. Vakit terörün kökünü kaynağında kurutma vaktidir. Son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmayacağız. Bu mücadele zaman ve mekan üstü yüksek akıl ve algı gerektirmektedir. 

ABD, PKK/YPG SİPERİNDEN İNSANSIZ HAVA ARACIMIZA ATEŞ AÇMIŞTIR

5 Ekim 2023 tarihli hava operasyonu esnasında bir insansız hava aracımız ABD tarafından tehdit algılanarak düşürülmüştür. Bunu kınıyorum. ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde ne işi vardır. Petrol kuyularının etrafında teröristleri nöbete dikerek varmak istediği yer neresidir? 

Ayak oyunlarına lüzum yoktur. ABD, PKK/YPG siperinden SİHA'mıza ateş açmıştır. Durum bu kadar berraktır. PKK ile aynı deliktedir. NATO ittifak ortağı bir ülkeye güç gösterisi yapmaya teşebbüs etmiştir. Bu art niyetli bir iştir. 

Geçtiğimiz cuma akşamı ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşıyız açıklaması hemen arkasından bunu silmesi de bir gözdağıdır. Kim ne dersi desin haklı mücadelemizden dönmeyeceğiz.

SINIR ÖTESİ TEZKEREYE EVET DİYECEĞİZ

Gündemde bulunan Irak ve Suriye'ye Türk askerlerinin gönderilmesi tezkeresine de MHP olarak desteğimizi sunacağız. CHP terörün karşısındaysa çıksınlar nerede durduklarını açıklasınlar. Tezkereye itiraz etmeye hazırlananlar Türkiye'nin karşı cephesidir.

ABD merkez kuvvetler komutanlığının Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşıyız açıklaması örtülü bir tehdit olarak anlaşılmalıdır. Haklı mücadelemizden dönmeyeceğiz. Terörle ittifak kuranları tarih bir gün yargılayacak. İnsanlık vicdanı da mahkum edecektir. Irak ve Suriye'ye TSK'nın gönderilmesine  sonuna kadar destek olup, evet oyu kullanacağız.

CHP tarihi bir imtihan ile karşı karşıyadır. Kılıçdaroğlu terörden rahatsız ise çıkıp nerede durduklarını açıklasın. Kılıçdaroğlu'nun görüşülecek tezkereye geçen seneki gibi hayır demesi halinde vatana millete alenen ihanet edeceklerini akıllarından çıkarmamaları tavsiyemdir. Bizim milletimizde rotamız demokrasidir. Kahraman TSK gidebildikleri yere kadar gitmeli, ister havadan ister karadan ne kadar hain varsa mıntıka temizliğiyle terörden arındırmalıdır. Duamız ve desteğimiz onlarla beraberdir. 

Cumhuriyetin 100. yıldönümünde bölücü grubu kesip koparacağız. 

Kaynak: Haber Global TV

MHP Devlet Bahçeli TBMM filistin İsrail