Meteoroloji'den güncel rapor: Kar geri geliyor! Sıcaklıklar hafta ortasında düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu İstanbul
Meteoroloji'den güncel rapor: Kar geri geliyor! Sıcaklıklar hafta ortasında düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan güncel hava tahmin raporuna göre bu hafta sonu yurt genelinde sıcaklıklar artacak. Ancak çarşamba günü yurt genelinde sıcaklıkların düşüşe geçmesi ve birçok kentte yeniden kar yağışı görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan güncel hava tahmin raporuna göre bu hafta sonu yurt genelinde sıcaklıklar artacak. Ancak çarşamba günü yurt genelinde sıcaklıkların yeniden düşüşe geçmesi ve birçok kenette yeniden kar yağışı görülmesi bekleniyor.

HAFTA SONU ARTAN SICAKLIKLAR, HAFTA ORTASI YENİDEN DÜŞÜŞE GEÇECEK

Geçen hafta sağanak, kar, fırtına ve soğuk hava uyarısında bulunan ve vatandaşları meydana gelebilecek olumsuzlukları karşı uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu defa sıcaklıkların kademe kademe yükselişe geçeceğini duyurmuştu. Ancak alınan güncel hava tahmin raporuna göre sıcak hava etkisi uzun sürmeyecek, hafta sonu yükselişe geçecek sıcaklıklar, hafta ortasından itibaren yurt genelinde yeniden düşmeye başlayacak. Öte yandan önümüzdeki hafta çarşamba gününden itibaren yeniden kar yağışı bekleniyor. Yurt genelinde yeniden etkisini göstermesi beklenen kar yağışı için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahmin raporunda 'çarşamba' gününe işaret edildi. 

KAR GERİ GELECEK 

Hava sıcaklıkları yurt genelinde yükselirken, 5 günlük tahmin haritasında çarşamba günü dikkat çekti. Çarşamba günü yurdun büyük bir bölümünde kar yağışının yeniden etkisini göstermeye başlayacağı tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığının batı kesimlerinde 2 ile 4 derece artacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinde olacağı öngörülüyor. 

 

 

 

 

 

Kaynak: Diğer

İstanbul hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağacak mı? kar haberleri son dakika meteoroloji haberleri