Meteoroloji'den 4 il için kar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bolu
Meteoroloji'den 4 il için kar uyarısı!

Meteoroloji'den alınan güncel hava tahmin raporuna göre, yurdun batısında Bolu, doğusunda ise Hakkari, Şırnak ve Van'da yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji, vatandaşları meydana gelebilecek; don, buzlanma ve çığ gibi doğa olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Soğuk hava, kar, fırtına ve kuvvetli sağanak yurdun birçok bölgesinde etkisini göstermeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan güncel hava tahmin raporuna göre 4 ilde bu akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı görülecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Hakkari, Şırnak'ın doğusu ve Van'ın güneyinde kuvvetli (10-20 santimetre), Hakkari'nin güney kesimlerinde yoğun (20 santimetre üzeri) kar yağışı olacağı tahmin ediliyor.

BOLU DAĞI'NI ESİR ALAN KAR, KENT MERKEZİNDE DE BAŞLADI

Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde yoğun kar yağışı etkili oluyor.

Bolu Dağı'nda gün boyu aralıklarla süren sağanak, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Kar yağışı, Anadolu Otoyolu'nun Abant Kavşağı, Elmalık, Bolu Dağı Tüneli ve Viyadükler mevkilerinde D-100 kara yolunda ise Abant Kavşağı, Elmalık, Bolu Dağı Polisevi, Karanlıkdere, Bakacak ve Seymenler kesimlerinde yoğun şekilde devam ediyor.

Karayolları ekipleri, güzergahta sürekli kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Polis ekipleri ise sürücüleri dikkatli seyretmeleri ve aşırı hız yapmamaları konularında uyarıyor.

KAR YAĞIŞININ YARIN ÖĞLEN SAATLERİNE KADAR DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürlüğünün tahminlerine göre, Bolu genelinde kuvvetli (7-15 santimetre) şekilde etkili olması beklenen kar yağışının yarın öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Öte yandan, Bolu kent merkezinde de karla karışık yağmur görülüyor.

 

 

 

 

Kaynak: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji haberleri son dakika meteoroloji haberler Bolu kar haberleri