Meteoroloji'den 6 il için turuncu alarm!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji'den 6 il için turuncu alarm!

Meteoroloji; Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da yarın başlayacak kuvvetli sağanağın bazı yerlerde "şiddetli" ve yer yer "aşırı" yağışa dönüşebileceği uyarısında bulundu. İstanbul'da ise sağanak yağışın Pazartesi ve Salı günü etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Antalya'da gök gürültülü sağanağın yarın sabah başlaması, akşam etkisini artırarak sürmesi ve salı günü de devam etmesi bekleniyor. İl genelinde yer yer çok kuvvetli (21-75 kilogram/metrekare) olması öngörülen sağanağın Antalya merkez, Aksu, Döşemealtı, Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 kilogram ve üzeri/metrekare) şekilde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

MUĞLA İÇİN ÇOK KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Muğla'da yarın sabah başlayacak gök gürültülü sağanağın salı sabahına kadar il genelinde çok kuvvetli (21-75 kilogram/metrekare), Muğla merkez, Datça, Marmaris, Ula, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 kilogram ve üzeri/metrekare) olması bekleniyor.

ISPARTA VE BURDUR'DA KUVVETLİ SAĞANAK

Isparta ve Burdur'da da yarın öğlen başlaması öngörülen sağanağın, salı akşam saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) olacağı tahmin ediliyor. Burdur'un Bucak ve Ağlasun, Isparta'nın Eğirdir ve Sütçüler ilçelerinde ise şiddetli yağış (51-100 kilogram/metrekare) bekleniyor.

Muhtemel sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile deniz üzerinde hortum oluşma tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul ise yarın ve Salı günü yağışlı havanın etkisinde kalacak. Hava sıcaklığının ise Pazartesi 19. Salı ise 17 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den 6 il için turuncu alarm! - Resim : 1

TURUNCU ALARM NE ANLAMA GELİYOR?

Meteoroloji'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre Turuncu alarmın tanımı şu şekilde:

"Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel " meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

meteoroloji Antalya muğla Burdur Isparta