LPG'li araçlar kapalı otoparklara girebilir mi? Bakan Kurum tarih verdi

Murat Kurum
LPG'li araçlar kapalı otoparklara girebilir mi? Bakan Kurum tarih verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Düzenleme ile LPG'li araçlar kapalı otoparklara giriş yapabilecekler. Yönetmeliği önümüzdeki hafta yayımlayacağız" dedi.

İstanbul Ümraniye'de katıldığı yeraltı otoparkı projesinin temel atma töreninde konuşan Bakan Kurum, LPG'li araçların kapalı otoparklara girmesini sağlayacak düzenlemenin önümüzdeki hafta hayata geçeceğini duyurdu. 

Bakan Kurum, “Otopark sorununa köklü bir çözüm bulmak suretiyle mevzuatlarımızda değişikliğe gidiyoruz. Yeni yönetmeliğimiz 2021 yılı sonu itibarıyla yürürlüğe girecek. İnşallah Türkiyemizin elektrikli araçları 2022’de yollara çıkacak. Bu kapsamda yeni yönetmeliğimizde otopark alanlarındaki elektrikli araç park yerlerinin sayısını artırıyoruz. Şarj istasyonu kurulma mecburiyeti getiriyoruz. Yapacağımız başka bir düzenleme de LPG’li araçlarımız artık kapalı otoparklara giriş yapabilecekler. Çalışmada artık son aşamaya geldik. Nihai şeklini verip LPG’li araç sahibi vatandaşlarımızın merakla beklediği yönetmeliği önümüzdeki hafta yayınlayacağız” dedi.

Kurum, “İhtiyaç duyulan her yerde yeraltı otoparkları, bölge otoparkları yapacağız” diye konuştu. 

Kaynak: İHA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Murat Kurum