Kurultayda 'konuşma' krizi! Mansur Yavaş sitem etti, Ekrem İmamoğlu yanıt verdi: Rahatsız olacağını bilsem...

HABER MERKEZİ
Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş CHP

CHP'nin tüzük kurultayında 'konuşma' gerilimi yaşandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a son dakika kararıyla söz verilmesi tartışmanın fitilini ateşledi.

CHP Tüzük Kurultayı'nın ikinci gününe Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sözleri damga vurdu. Yavaş, "Polemik çıkartmak istemiyorum ama ben de Ekrem başkanımın güzel konuşması gibi sizlere bir konuşma yapmak isterdim. Hazır bir şekilde Türkiye’nin tüm sorunlarına değinen ve bu konulardaki fikirlerimi açıklamak isterdim. Ama maalesef bir saat önce bana telefon açılıp, ‘Siz de konuşun’ dendi. Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır; aylardır yakılan fitne ateşine, yani 'Ekrem mi, Mansur mu?' ki şiddetli bir şekilde karşı çıkıyoruz, bu konuda Genel Başkanımızın görüşü, açıklamaları belli. Biz 14 büyükşehir belediye başkanıyız. Sadece ikisini konuşturursanız maalesef buradan fitne ateşine biz de odun atmış oluyoruz" dedi.

EKREM İMAMOĞLU'DAN YANIT

Mansur Yavaş'ın sitemine Ekrem İmamoğlu ise kürsüden yanıt verdi. İmamoğlu, "Bizim aramızda sorun olmaz ama olan biten budur. Senin (Mansur Yavaş) rahatsız olacağın yerde, rahatsız olacağını duysam, bilsem, konuşmamı yere atar, konuşmam yerimde otururum başkanım. Hiç endişen olmasın" dedi.