Küçükçekmece'deki saldırı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Saldırganlardan biri yakalandı

haberglobal.com.tr
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ Gündem haberleri 31 Mart küçükçekmece AK Parti
Küçükçekmece'deki saldırı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Saldırganlardan biri yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küçükçekmece'de AK Parti seçim çalışması sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetleyerek, "Saldırganlardan bir tanesi yakalandı. Diğerlerini de inşallah yakalayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da Hükümet Caddesi'nde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, Küçükçekmece'de AK Partili Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmasında gerçekleşen saldırıyı lanetleyerek, saldırganlardan birinin yakalandığını açıkladı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Önümüzde 50 gün var. Bu 50 günü çok iyi değerlendirmemiz gerek. Çok daha fazla Tekidağlı kardeşimizin gönlüne girmenin yollarını arayacağız. Milletimize karşı asla saygısızlık etmeyeceğiz. Biz ayıran ve ayrıştıran bir anlayışla değil, birleştiren bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Bize oy versin vermesin sandığa giden her bir vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri var. Hangi siyasi partiden olursa olsun seçmen başımızın tacıdır. Bizde CHP'nin dediği gibi "tıpış tıpış gidip oyunuzu vereceksiniz" diyen kibirli bir dil olamaz. Bizde sırf kendilerine oy vermedi diye depremzedeleri kapı dışarı etmek olmaz. Bizde oy yoksa hizmette yok deyip milleti açık açık tehdit etmek olmaz.

FATURAYI BAY KEMAL'E KESTİLER

CHP'nin idare ettiği illerde vatandaşımız klasik belediyecilik hizmetlerini almakta bile zorlanıyor. Bunlar çıkıp asfalt dökmemekle, yol yapmamakla övünebiliyor. Millete parmak sallamadan önce aynanın karşısına geçip acaba biz nerede hata yapıyoruz diye kendilerine sormadılar. Muhalefet özeleştiri yerine günah keçisi bulup yoluna devam etti. Son seçim yenilgisinde tüm faturayı "13'üncü Cumhurbaşkanımız" diyerek yere göğe sığdıramadıkları Bay Kemal'e kestiler. Muhalefetin mazisine baktığınızda bunun gibi sayısız skandalla karşılaşırsınız. CHP'nin tarihi milletin değerleriyle kavga etmenin tarihidir. Anadolu insanını hürmete layık bulmadılar. Bunların millete ve milli iradeye saygıları yok. İnşallah 31 Mart'ta sandıkları patlatcağımıza inanıyorum. Bunlarda Türkiye'yi büyütmek, şehirlerimizi geliştirmek gibi bir dert yok. Bunlarda tek parti dönemine özlem var. Vatandaşa tepeden bakma var. Seçim meydanlarında tutamayacakları sözleri tutmak var.

MİLLET NAZARINDA SIFIRI TÜKETTİLER

Kimi zaman vesayet odaklarından, kimi zaman emperyalist güçlerden, kimi zaman da son seçimlerde olduğu gibi terör baronlarından medet umdular. Bugün de kapalı kapılar ardında bölücü örgütün uzaktan kumanda ettiği yapılarla 'demlenerek' seçim kazanmanın hesabını yapıyorlar. Bugüne kadar yalan ve istismar siyasetiyle bir şekilde gemilerini yürüttüler. Köken, inanç, meşrep, mezhep ve hayat tarzı üzerinden insanımıza korku salarak bir şekilde siyasi kariyerlerini garanti altına aldılar. Artık millet nazarında sııfırı tüketmişlerdir. CHP'nin istismar ve korku siyaseti 31 Mart'ta son bulacaktır.

 Önümüzdeki 50 gün boyunca her zamankinden çok daha fazla çalışacağız. Başkalarının fitne girişimlerine karşı kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Kardeşliği savunanlardan olacağız. Hiçbir ayrım gözetmeden milletimizin tüm fertlerini bağrımıza basacağız.

SALDIRGANLARDAN BİRİ YAKALANDI

Dün Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmasında gerçekleşen menfur saldırıyı kınıyor, lanetliyorum. Gerekli tahkikat İstanbul Emniyeti ve İstanbul Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir. Türkiye'nin bir güvesizlik ortamına sürüklenmesine müsade etmedik, etmeyeceğiz. Terör örgütleriyle, şehir eşkıyalarıyla tüm alçaklarla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Dünkü hadise sonrasında geçmiş olsun dileklerini ileten tüm siyasi parti başkanlarına teşekkürlerimi iletiyorum... Saldırganlardan bir tanesi yakalandı, diğerlerini de yakalayacağız.

AK PARTİ İSTANBUL İL KADIN KOLLARI BAŞKAN YARDIMCISI İÇİN BAŞSAĞLIĞI

Dün geçirdiği elim bir trafik kazası sonrası vefat eden AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı kardeşime cenabı Allah'tan rahmet niyaz ediyoruz. Ailesine ve camiamıza başsağlığı diyorum.

Geçen hafta 6 Şubat depreminin sene-i devriyesiydi. Depremzedelerimizle dertleştik, yanlarında olduğumuzu gösterdik. Hükümetimizin bölgeyi ihmal etmeyeceğini ortaya koyduk. Yapımı tamamlanan konutların kuralarını çekerek vatandaşlarımıza teslim ettik.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Gideni geri getiremeyiz ama maddi zararları telafi etmek mümkündür. Depreme dayanıklı binalar ve konutlar yapmamız gerekmektedir. Toki vasıtasıyla son 21 yılda 1 milyon 300 binden fazla konut üreterek bu konuda ciddi yol katettik.

Kentsel dönüşüm projelerini sabote ettiler. Kentsel dönüşüm ile şehrini depreme hazırlamak yerine nümayiş yapan belediye başkanları gördük. Şehirleri depreme hazırlamak için hiçbir somut adım atmıyorlar. 31 Mart sonrası hükümet yerel yönetim iş birliği ile şehirlerimizi depremlere hazırlayacağız. Tekirdağ’ı ele ele vererek yeniden ayağa kaldıracağız. Tekirdağ’da merkezi yönetim ve belediye el ele vereceğiz ve Tekirdağ’ı ayağa kaldıracağız. 31 Mart seçimleri Tekirdağ için milat olacaktır.

Tekirdağ’da 157 milyar liralık yatırım yaptık. Namık Kemal Üniversitemizi şehre kazandırdık. 45 spor tesisi yaptık. Kentsel dönüşümde 2919 konutu dönüşümünü sağladık. İktidara geldiğimizde 2 adet arıtma su tesisi ile hizmet verilirken bugün 19 adetle nüfusun tamamına hizmet veriliyor. 3.5 milyarlık sosyal yardım yaptık.33 sağlık tesisi inşa ettik. Tekirdağ şehir hastanemizi tamamlayıp hizmete sunduk.