Kıtalararası terör ağı! Avustralya'da PKK hücreleri

PKK/YPG Terör saldırısı Avustralya Türkiye Gündem haberleri Dünya haberleri ÖZEL HABERLER PKK MİT TSK
Kıtalararası terör ağı! Avustralya'da PKK hücreleri

Terör örgütü PKK'nın uzak kıtalardaki yapılanmaları son günlerde gündemden düşmüyor. Japonya'daki faaliyetleri deşifre olan örgütün Avustralya kıtasında da hücre yapılanması olduğu ortaya çıktı. "Lenna Aslan" kod adlı Avustralya sorumlusu terörist İstanbul'da yakalanırken gözler terör örgütünün bu ülkedeki bağlantılarına çevrildi.

Terör örgütü PKK'nın Japonya'daki faaliyetleri, ülkenin Saitama ve Kawaguchi kentlerinde yaşayan Japonlar tarafından protesto edilirken, terör örgütünün Türkiye'den 9 bin kilometre uzaklıktaki bir ülkede nasıl örgütlendiği tartışılıyor. Türk pasaportuyla vizesiz olarak seyahat edilen Japonya'da "kültür derneği" adı altında örgütlenen PKK'nın, terör örgütü propagandasından yardım adı altında para toplamaya kadar bir dizi faaliyette bulunduğu belirtiliyor. Türk kamuoyunda PKK'nın Japonya örgütlenmesine yönelik tartışmalar sürerken terör örgütünün Avustralya kıtasında da hücre örgütlenmesi olduğu ortaya çıktı.

HÜCRE SORUMLUSU

Geçtiğimiz hafta terör örgütü PKK/KCK'nın Avustralya yapılanmasına üye olduğu belirlenen "Lenna Aslan" kod adlı Çiğdem Aslan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti'nin ortak çalışmasıyla İstanbul'da yakalandı. Avustralya'da bölücü terör örgütü adına gerçekleştirilen eylemlere katıldığı tespit edilen Aslan'ın, MİT tarafından uzun süredir takip edildiği açıklandı. Aslan'ın üst düzey örgüt mensupları ile irtibatlı olduğu ve İstanbul Havalimanı'ndan Avustralya'ya gideceği sırada yakalandığı belirtilirken, terörist cezaevine gönderildi.

Kıtalararası terör ağı! Avustralya'da PKK hücreleri - Resim : 1
Çiğdem Arslan'ın terör örgütü mensuplarının fotoğraflarının önünde çekilen fotoğrafları yayınlandı.  

SÖZDE STK GÖREVLİSİ

"Lenna Aslan" kod adlı PKK şüphelisinin İstanbul'da yakalanması dikkatleri terör örgütünün bu uzak kıtadaki yapılanmasına çekti. Avustralya vatandaşı olduğu belirlenen Aslan için Avustralya'nın İstanbul Konsolosluğu devreye girerken, terör şüphelisinin kimliği ile ilgili detaylar da ortaya çıktı. Avustralya'da göçmen kadınlar alanında faaliyet yürüttüğü belirtilen "Muticultural Centre for Woman Health" adlı kuruluştan elde edilen bilgilere göre Çiğdem Arslan 25 yıl önce Türkiye'den Avustralya'ya yerleşti. Ankara Üniversitesi Hemşirelik Bölümü mezunu olduğu öğrenilen Arslan'ın, sözde sivil toplum çalışmaları yürüttüğü belirtiliyor. 

MELBOURNE'E GİDECEKTİ

ABC News'te yer alan haberde Aslan için "Lenna Aslan olarak da bilinen Çiğdem Aslan'ın, geçen hafta Melbourne'e giden uçağa binmeden önce İstanbul Havalimanı'nda tutuklandığı bildiriliyor. Türkiye ve Avustralya'da yasaklı terör örgütü olan PKK adlı ayrılıkçı örgüte mensup olduğu şüphesiyle gözaltına alındığı bildirildi. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'de gözaltına alınan Avustralyalı bir kadına konsolosluk desteği sağladığını bildirdi ancak daha fazla ayrıntı vermedi" bilgisi yer aldı.

Kıtalararası terör ağı! Avustralya'da PKK hücreleri - Resim : 2
Terör örgütü PKK'nın Avustralya'daki örgütlenmesi ülkenin parlamentosunun da gündemine geldi. 

YPG'YE KATILDILAR

Avustralya'daki PKK örgütlenmesi de son 25 yıldır bu ülkeye yerleşen örgüt iltisaklı kişilerce yürütülüyor. Örgütün faaliyetleri son yıllarda silahlı alana da kayarken güvenlik raporlarında terör örgütünün Suriye'deki kolu YPG ile kadın terörist örgütlenmesi YPJ'ye aralarında Avustralya'nın yer aldığı ülkelerden 400 kişinin katıldığı belirtiliyor. Örgüt Melbourne ve Sidney şehirlerinde "kültür kurumu", "sivil toplum örgütü" adı altında faaliyetler düzenliyor.

AVUSTRALYA YASAK GETİRDİ

Avustralya hükümeti de ülkede PKK ve diğer terör örgütlerinin yapılanmasına karşı adımlar atıyor. Ülkede Neo-Nazi örgütler, DEAŞ ve PKK ile ilgili semboller yasaklanırken yakın zamanda Avustralya Parlamentosu da PKK ile ilgili bir metin yayınladı. Metinde örgütün faaliyetleri ve finansal kaynakları sıralanırken "PKK, Birleşik Krallık, Kanada ve Yeni Zelanda dahil olmak üzere birçok hükümet tarafından yasaklanmış bir terör örgütü olarak listelenmiştir. Örgüt, ABD hükümeti tarafından Kongra Gel adı altında yasaklanmıştır. PKK, Avrupa Birliği tarafından terörle mücadele önlemleri amacıyla listelenmiştir" ifadelerine yer veriliyor.

[email protected]

Kaynak: Web Özel