Kılıçdaroğlu ve Akşener'den Merkez Bankası'nın faiz kararına tepki

Meral Akşener İYİ Parti CHP
Kılıçdaroğlu ve Akşener'den Merkez Bankası'nın faiz kararına tepki
@ AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından açıklama yaptı.

Merkez Bankası, haftalık politika faizini 200 baz puan indirerek yüzde 18'ten yüzde 16'ya çekti. Kararın ardından dövizde sert yükseliş yaşandı. Karara, muhalefetten sert tepkiler yükseldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkenin şerefli bürokratlarına seslendim; bir de tabii ki şahsın bürokratları var. Onların ne olduğu bugün daha da aşikar oldu. Şahıs ve şürekası ülkeyi açlığa doğru götürüyor. Bu yapılanlar ya millete ihanet ya da bir sağlık sorunu… Başka bir izahı yok!" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ciddiyetsiz bir iktidarın, atadığı liyakatsiz bir bürokrat aracılığıya verdiği, rasyonellikten uzak bir kararın sonucunda olan yine hane halkımıza, esnafımıza ve KOBİ'lerimize oldu. Bu aziz millet bunu hak etmiyor. Çok yazık..." ifadelerini kullandı.

CHP'DEN SÖZCÜSÜNDEN TEPKİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da karara tepki göstererek, "TCMB Başkanı; "Faiz, enflasyonun üstünde olacak" diye işe başladı, enflasyon faizi geçince, oyun içinde kural değiştirdi. "Enflasyonun aslına değil çekirdeğine bakacağım" dedi, bugün bir kere daha oyun içinde kural değiştirdi. Faizi çekirdeğin de altına düşürdü. Merkez Bankalarının sermayesi güvendir. Oyun içinde kural değiştiren Banka'ya güvenilmez Herkes faiz indiriminin rasyonel bir gerekçeyle değil talimatla olduğunu görür. Talimatla indirilen faiz önce paramızı pul eder. Sonra yeni bir başkan gelir. Faizi misliyle artırmak zorunda kalır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Meral Akşener Faik Öztrak faiz kararı merkez bankası faiz kararı iyi parti