Kılıçdaroğlu'dan 'Fransa'ya boykot' açıklaması: Çağrı yapıyorsanız, önce kendiniz uyacaksınız

Fransa Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa'yı boykot çağrısına yönelik soruyu yanıtladı. CHP lideri, "Boykot çağrısı yapıyorsanız, önce kendiniz uyacaksınız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı bir programın çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu'na, 50 bin dolarlık çanta eleştirisiyle ilgili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Sende zerre kadar yürek varsa benimle ilgili konuş. Eşimle ilgili konuşma. Yakılacak çantalar arıyorsan sizde çok, yanındaki beyaz Türklerde çok" sözleri de soruldu. 

"BOYKOT ÇAĞRISI YAPIYORSANIZ ÖNCE KENDİNİZ UYACAKSINIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa'yı boykot çağrısıyla başlayan tartışma hakkında, CHP lideri şunları söyledi:

"Devlet yöneticilerinin yoksulluğun bu boyutlarda olduğu bir dönemde 50 bin dolarlık çanta ile gezmelerini doğru bulmam. Vicdani değil, ahlaki değil, imani de değil. Ben bir kişiyi hedef almış değilim. Devleti yönetenlerin örnek olması gerektiğine dikkat çektim. Bir boykot çağrısı yapıyorsanız önce siz uyacaksınız. İşsizlik almış gidecek, on binlerce gencimiz işsiz olacak, ben saraylarda krallar gibi yaşayacağım. Ben dile getirince eşimle değil, benimle konuş. Kendine güveniyorsan, bir de bana meydan oku. Çıkalım senin televizyonuna. Sen seç üstelik gazetecilerini. 

"DOLAR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR"

Erdoğan sinirlerine hakim birisi değil. Hiçbir Osmanlı padişahına nasip olmayacak kadar sarayı var. Kendisine tavsiyem şu. Saraylardan birine gidip okusun, ekonomiden pembe masallar kitabını okusun, kendi dünyasının kendi yaşasın. Dolar almış başını gidiyor. Onun kafasında 50 bin dolarlık çanta kalmış. 50 bin dolarlık çantayı bu ülkede, ülkeyi yönetenlerin kendileri taşıyamazlar. Kendileri ve aileleri örnek olmak zorundalar. Söyleyeceğim efendim. O insanların hakkını hukukunu savunacak birisi lazım. 

'TEK PARTİ' YANITI

Tek parti dönemi, bir devletin kuruluşu. Devleti kuran 'Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir' diyor. Bugün milyonlarca kimsesiz hisseden insan var. Erdoğan bunları düşünüyor mu? Senin dönemin o arkadaş. 20 Temmuz sivil darbesi yaşıyoruz. Kitap yasaklıyorsun, gazeteci hapse atıyorsun. Tek parti döneminde bağımsız irade ile çok partili hayata geçirilmiştir. Dönemin en güçlü insanı da yürüyerek Çankaya'dan evine gelmiştir. 'Bu yenilgi benim için en büyük zaferdir, ben bu ülkeye demokrasi getirdim' demiştir."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti:

"Dün Bay Kemal eşimle ilgili bazı laflar etti. Sende zerre kadar yürek varsa benimle ilgili konuş. Eşimle ilgili konuşma. Sen ne biçim siyasetçisin ya? Sana siyasetçi demek için sokaktan binlerce şahit getirmek lazım. Sende o yürek varsa kalkarsın benimle ilgili konuşursun. Siyasetçi arkadaşlarımla ilgili konuş. Biliyorsun ki onlar seni paçavraya çevirirler. Yakılacak çantalar arıyorsan sizde çok, yanındaki beyaz Türklerde çok. Airbus'ları satmamızı istiyorsun, onunla bunun ne alakası var. Birisi stratejik bir ürün. Ortakları arasında İngiliz'i, Alman'ı var. Bu kadar zavallısın sen ya. CHP'ye gönül veren kardeşlerime diyorum ki, iyi tanıyın bu adamı."

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan çanta Fransa