Karın yoğun yağdığı o gün neler yaşandı? İmamoğlu'ndan yeni açıklama

Gündem haberleri İstanbul Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Karın yoğun yağdığı o gün neler yaşandı? İmamoğlu'ndan yeni açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un karla mücadelesiyle ilgili tartışmalara ilişkin açıklama yaptı. İmamoğlu "Mağduriyetin yaşandığı hatta metro olsaydı bu kadar olmazdı" ifadelerini kullandı. Hatanız oldu mu? sorusu üzerine İmamoğlu "Elbette hatamızın olduğu yerler oldu" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV ekranlarında İstanbul'un karla mücadelesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

KARIN YOĞUN  YAĞDIĞI O GÜN NELER YAŞANDI?

İmamoğlu canlı yayında "24 Ocak Pazartesi günü ve öncesinden Valilikle birlikte görev eşleştirmeleri yaptık. Pazartesi günü Vali'ye konuştuk. İnsanlar işe gitmekte zorlanabilir dedik. İdari izin yapıldı. Sürekli iletişim halindeydik. Ben kar sürecinde 2004 yılında 17 saat mahsur kaldık. Bu karın bir özelliği var. Son 20 yılda 8 saatte İstanbul'da böyle kar görülmedi. Mağduriyetin yaşandığı hatta metro olsaydı bu kadar olmazdı. D-100 karayolu akşam tıkandı, 7 saat içerisinde açtık. Basın ekspres ve TEM otoyolu tıkandı, ertesi gün öğlen ancak açıldı. TEM, 3. köprü yolu ve basın ekspres yolu en uzun sürede açıla yollar. dedi.

İMAMOĞLU'NUN KARLA MÜCADELEDE HATASI OLDU MU?

İmamoğlu açıklamasında "Elbette hatamız oldu." dedi.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİSİYLE YEMEK AÇIKLAMASI

İmamoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

İstanbul tarihinde bu kadar yabancı ülke misyon şefleriyle bir araya gelen büyükşehir tarihinde yoktur diye düşünüyorum. İngiliz büyükelçi Aralık başında buraya geldi. Biz o gün bu görüşmeyi ayarladık. Balıkçıyı bile biz o gün belirledik. Kendisi balığı çok seviyormuş. 25 gün öncesinden restoranda rezervasyon yaptık. Ben o gün AKOM'daydım sayın büyükelçinin erken geldiğini öğrendik. Sonra kalkıp oraya gittik. Yemeği yedik kalktık. Ben tekrar AKOM'a geçtim eşimi de başka bir araçla eve gönderdim.

MOBESE TARTIŞMASI YARGIYA TAŞINDI

İBB Başkanı İmamoğlu, MOBESE görüntüleri için harekete geçti. Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, balıkçıya giderken yayınlanan görüntülerinin hukuka aykırı alınıp servis edildiği belirtildi. "Kişisel veriler yurt içi ya da yurt dışında hangi üçüncü kişilere aktarılmıştır" denilen dilekçede, sorumlular hakkında dava açılması talep edildi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul Meteoroloji Genel Müdürlüğü Gündem haberleri