Karaismailoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na 250 bin TL'lik dava

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı CHP Kemal Kılıçdaroğlu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu kendisini İBB Genel Sekreteri olduğu dönemde yolsuzluk yapmakla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açtı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu , avukatı Ömer Faruk Karagüzel aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 7 Ocak'ta sunduğu dava dilekçesinde, "Davalı Kemal Kılıçdaroğlu 4 Ocak 2022 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasındaki beyanlarıyla müvekkilimin kişilik haklarına yönelik asılsız iddia ve ithamlarda bulunmak ve yalan söylemek suretiyle kişilik haklarını alenen ağır bir şekilde ihlal etmiştir" denildi.

CHP grup toplantısındaki konuşmasına yer verilen Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının "hakaret ve iftira niteliğinde olduğu, masumiyet karinesi hiçe sayılarak hiçbir belge veya materyalle desteklenmediği" kaydedildi. 

Dilekçede, şöyle denildi: "Müvekkilim T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görevini hakkıyla yerine getirmektedir. İş ve işlemlerinde Anayasa ve yasalara tam olarak bağlı hareket etmektedir. Bu durum bakan olduğu süre boyunca olduğu gibi geçmişte yer aldığı görevlerde de benzer şekilde gerçekleşmiştir. Müvekkilim hiçbir iş ve işleminde hele hele konu millet adına yapılan harcamalar olduğunda, hiçbir şart ve koşulda haksız kazanç temin etmediği gibi, hiçbir yapıya, kuruma, kişi ya da kişilere de haksız kazanç temin etmemiştir. Bu iddia baştan sona bir yalan olup, kamuoyunun önünde ulusal kanallarda ve sosyal medya üzerinden yapılan söylemler marifetiyle müvekkilim acı ve elem duymaktadır."

Kaynak: DHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu