Kapıda vizeyle hangi Yunan adalarına nasıl gideceğiz? İşte detaylar...

Gezi Seyahat yunanistan Turizm

Yunan adalarına kapıda vize dönemi başlıyor. Erdoğan ve Miçotakis'in görüşmesinde 10 ada belirlendi. Peki hangi adalar bunlar? Bu adalara nasıl gidilecek? İşte yanıtı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile görüştü ve komşuya vize çıktı. 10 ada kapıda vize ile görülebilecek.

Artık Türkiye'den Yunan adalarına sadece kapıda vize alınarak girilebilecek. Tarih henüz belli olmadı ama adalar belli oldu. Sakız, Midilli, Rodos, Meis gibi 10 Yunan adasına kapıda sadece 60 euro verilerek girilebilecek.

Vize muafiyeti 7 gün ile sınırlı olacak. Adaların büyük çoğunluğuna vapurla ulaşılabilecek.

Türkiye'den gitmesi en kolay Yunan adası Samos. Bu ada Dilek Yarımadası'na sadece 1,5 kilometre uzakta ve Türkiye kıyılarına en yakın Yunan adası. Kuşadası ve Seferihisar'dan feribotla geçilebilecek. 12 adanın en büyüğü olan Rodos'a tam karşısındaki Marmaris'ten tatil kapısı açılacak.

Diğer adalar ise Sakız, Midilli, Kos, Meis, Patmos, Leros, Kalimnos ve Simi adaları. Bu yıl Ege ve Akdeniz, Yunanistan'a açılan tatil kapısı olacak. Peki tatilcilerde artış olur mu?

Yurt dışına çıkan 9 milyon kişiden yüzde 20'sinin Yunan adalarına gitmesi bekleniyor.

Peki gitmeden önce yapılması gerekenler neler?

Tabii ki bu adalara elimizi kolumuzu sallayarak giremiyoruz. Önce bildirimde bulunuyoruz, sonra gidebiliyoruz. Bunun için konsolosluğa e-posta atarak seyahatimizi beyan ediyoruz. Sonra da giriş yapacağımız adada kapıda vize alıyoruz.

Kaynak: Haber Global TV